Menu
Internationals keren terug

Internationals keren terug

Alle Ajacieden die woensdag interlandverplichtingen hadden, verschenen donderdagmiddag weer op het trainingsveld naast de ArenA. De internationals werkten een hersteltraining af, de andere spelers hadden het drukker.

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt hield zich donderdagmiddag met name bezig met de teruggekeerde internationals. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt hield zich donderdagmiddag met name bezig met de teruggekeerde internationals.

Het was bepaald geen succesvolle week voor de Ajax-internationals. Niemand slaagde er woensdag in te winnen met zijn land. Siem de Jong verloor met Nederland B met 0-3 van Jong Zweden. Belgen Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen speelden 1-1 gelijk tegen de kleine buurman Luxemburg, het Denemarken van Dennis Rommedahl verloor met 0-1 van Wales, Uruguayanen Bruno Silva en Luis Suarez hielden Frankrijk op 0-0 en Rasmus Lindgren verloor met Zweden met 3-1 van het Nederlands elftal.

Voor Lindgren was het de eerste keer dat hij uitkwam voor Zweden. ,,Mooi dat ik eindelijk mijn debuut heb gemaakt”, zei hij over de wedstrijd die in de ArenA werd gespeeld. ,,Maar jammer van het resultaat. Nederland was een stuk sterker. Vooral de eerste helft hadden we weinig te vertellen. Na de rust werd het beter.”

Jeffrey Sarpong deed mee met de groep. Jeffrey Sarpong deed mee met de groep.

De internationals werkten onder leiding van René Wormhoudt een ontspannen hersteltraining af en zochten na niet al te lange tijd de kleedkamer weer op. De overige Ajacieden hielden zich bezig met een soort voetbalrugby en diverse partijvormen. Jeffrey Sarpong, onlangs nog kampend met een knieblessure, deed voor het eerst weer met de groep mee. John van 't Schip ontbrak bij de training. Hij vertegenwoordigde de selectie bij de uitvaart van Sjaak Wolfs.

Ajax traint vrijdag weer. De oefensessie begint om 11.00 uur.

Jong Ajacied Toby Alderweireld trainde donderdag opnieuw mee met de A-selectie. Jong Ajacied Toby Alderweireld trainde donderdag opnieuw mee met de A-selectie.
Evander Sno probeert Eyong Enoh te verrassen met een balletje achter zijn standbeen. Evander Sno probeert Eyong Enoh te verrassen met een balletje achter zijn standbeen.