Menu
Internationals krijgen rust

Internationals krijgen rust

Ajax bereidt zich deze week voor op de belangrijke uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondag. Dinsdag kregen de Ajacieden die de afgelopen maand voor Oranje uitkwamen een dagje rust van trainer Henk ten Cate.

De groep was dinsdag niet compleet. De groep was dinsdag niet compleet.

Van de twee trainingen die er voor de dinsdag gepland stonden, vond er één doorgang: de ochtendtraining. En bij die oefensessie was de Ajax-selectie niet compleet. Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Urby Emanuelson, John Heitinga en Ryan Babel verschenen net als maandag niet op het veld. De internationals van Oranje mochten het nog even rustig aan doen van Ten Cate en zijn staf. Maarten Stekelenburg, maandag nog wel van de partij, was er dinsdag ook niet bij.

Thomas Vermaelen deed voor de tweede dag op rij weer volop mee aan de groepstraining. Thomas Vermaelen deed voor de tweede dag op rij weer volop mee aan de groepstraining.

Waar de spelers die de afgelopen weken overuren hebben gedraaid gespaard werden, moesten de anderen dinsdag vol aan de bak. Felle rondo’s, positiespelletjes en een grote afsluitende partij. Wat viel het meest op tijdens de oefensessie? Met de knie van Thomas Vermaelen gaat het goed. De Belgische verdediger deed voor de tweede dag op rij weer mee aan de groepstraining. Vermaelen liet de openingsrondo nog aan zich voorbijgaan, maar maakte daarna een ontzettend scherpe indruk. Hij schuwde de duels met zijn ploeggenoten niet en pikte in het laatste partijtje ook nog af en toe een doelpuntje mee.

Donderdag verschijnt de Ajax-selectie weer op het trainingsveld. Dan is de groep ongetwijfeld weer wat groter dan de afgelopen dagen.