Menu
Internationals reizen van Rusland tot Chili

Internationals reizen van Rusland tot Chili

Er staan woensdagavond wereldwijd oefeninterlands op het programma. Acht spelers van Ajax komen mogelijk met hun nationale A-elftal in actie. Daarnaast spelen Daley Blind en Florian Jozefzoon een oefeninterland met Jong Oranje. De Ajacieden bevinden zich woensdagavond in Nederland, Denemarken, Noord-Ierland, Chili, Rusland en Bulgarije.

Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel vertegenwoordigen woensdagavond in de Amsterdam ArenA de eer van Nederland tijdens de oefeninterland tegen Turkije. Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson ontvingen voor de zeventiende interland van 2010 ook een uitnodiging, maar het duo zegde af wegens lichamelijke klachten. Ajax A1-trainer Frank de Boer zit als assistent-bondscoach naast Bert van Marwijk op de bank. De aftrap van Nederland - Turkije is om 20:30 uur.

In de NRGI Arena in Aarhus wordt woensdagavond de oefeninterland tussen Denemarken en Tsjechië gespeeld. Bij de Denen zorgt Christian Eriksen voor een Ajax-tintje. Ook ex-Ajacied Dennis Rommedahl, afgelopen maandag nog uitgeroepen tot Deens voetballer van het jaar, behoort tot de Deense selectie. Eriksen werd maandag gekozen tot Deens talent van 2010. De aftrap van Denemarken - Tsjechië is om 20:15 uur.

Jan Vertonghen speelt met België tegen Rusland. Jan Vertonghen speelt met België tegen Rusland.

Ook Daley Blind en Florian Jozefzoon bevinden zich momenteel met Jong Oranje in Denemarken. Woensdagavond spelen de Nederlandse beloften een oefeninterland tegen Denemarken Onder 21. De wedstrijd wordt vanaf 18:00 uur gespeeld in de MCH Arena in Herning, een van de vier speelsteden van het EK Onder 21, waarvan Denemarken gastheer is. Jong Oranje is hiervoor inmiddels uitgeschakeld.

Mounir El Hamdaoui speelt woensdagavond met Marokko een oefeninterland in en tegen Noord-Ierland. Het Windsor Park in Belfast is het decor waar de wedstrijd wordt gespeeld. De aftrap is om 20:45 uur.

Ajax’ Belgische verdedigers Toby Alderweireld en Jan Vertonghen spelen woensdag om 17:00 uur Nederlandse tijd een oefeninterland tegen Rusland. In het Russische Voronezh is het wegens tijdsverschil dan twee uur later. Alderweireld kan in Rusland zijn elfde interland voor de Rode Duivels spelen. De twee jaar oudere Vertonghen staat inmiddels al op 26 caps voor België. In de voorgaande interlands was Vertonghen tot nu toe één keer trefzeker.

Luis Suarez komt in de nacht van woensdag op donderdag met het nationale team van Uruguay in actie. De nummer vier van het afgelopen WK speelt in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile een oefeninterland tegen Chili. De aftrap in Estadio Monumental, waar profclub Colo-Colo zijn thuisduels speelt, is 's nachts om 1:45 uur.

Miralem Sulejmani heeft van de Servische bondscoach Vladimir Petrović een uitnodiging ontvangen voor de oefeninterland tegen Bulgarije. Woensdagavond neemt Servië het in het Vasil Levski Stadion in Bulgarije op tegen de Bulgaren van bondscoach Lothar Matthäus.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst