Menu
Internationals stromen in

Internationals stromen in

Op de eerste dag van het trainingskamp in Oostenrijk stond er maandag een trainingssessie van ruim anderhalf uur op het programma. Verschillende (jeugd)internationals stroomden eerder op de ochtend in. Ze hadden een week langer vakantie vanwege interlands aan het einde van vorig seizoen. Alleen de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman ontbreken voorlopig nog.

Zowel tijdens de heen- als terugreis per fiets van het hotel naar het trainingsveld daalde er een regenbuitje op de spelers neer. Alsof het zo besteld was, brak tijdens de training de zon door. Het leverde een mooi plaatje op. Gestoken in het nieuwe blauwe trainingstenue werden de spelers door Frank de Boer aan het werk gezet op een piekfijne grasmat met een fraai bergachtig decor als achtergrond.

Voor verschillende spelers was het hun eerste werkdag. Onder anderen Lasse Schöne, Niklas Moisander en de jeugdinternationals Mike van der Hoorn, Lesly de Sa en Stefano Denswil hadden vanwege interlands een week langer vakantie en maakten derhalve op de velden van SSV Neustift hun eerste trainingsminuten van het seizoen 2014-2015.

De groep spelers die al een week langer in training is, werkte deels een ander programma af. Voor de ingestroomde spelers was het vooral zaak om eerst weer wat minuten in de benen te krijgen. In de Oostenrijkse Alpen zullen ze deze week langzaam naar het niveau groeien waar hun andere teamgenoten inmiddels al zijn. De geblesseerde Viktor Fischer is ook mee naar Oostenrijk en traint deze week apart van de groep.

Volg Ajax in Oostenrijk via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter, Facebook, Instagram en Google+

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer spreekt de spelers toe aan het begin van het trainingskamp. Frank de Boer spreekt de spelers toe aan het begin van het trainingskamp.
De spelers draaien warm op het trainingsveld van SSV Neustift. De spelers draaien warm op het trainingsveld van SSV Neustift.
Verschillende (jeugd-)internationals stroomden maandag weer in. Verschillende (jeugd-)internationals stroomden maandag weer in.
De geblesseerde Viktor Fischer is ook mee naar Oostenrijk. De geblesseerde Viktor Fischer is ook mee naar Oostenrijk.
Ajax traint deze week in een mooi bergachtig decor. Ajax traint deze week in een mooi bergachtig decor.
Kolbeinn Sigthórsson aan de bal tijdens de training in Neustift. Kolbeinn Sigthórsson aan de bal tijdens de training in Neustift.
Jairo Riedewald en Davy Klaassen strijden om de bal. Jairo Riedewald en Davy Klaassen strijden om de bal.
Deens international Lasse Schöne trainde maandag voor het eerst weer mee. Deens international Lasse Schöne trainde maandag voor het eerst weer mee.
De training werd afgesloten met een aantal buikspieroefeningen. De training werd afgesloten met een aantal buikspieroefeningen.