Menu
Internationals stromen weer in

Internationals stromen weer in

Frank de Boer zag woensdag een groot aantal van zijn internationals terugkeren op het trainingsveld. Niet voor alle Ajacieden verliepen de interlands vlekkeloos, toch meldde iedereen zich weer met een vrolijk gezicht op de Toekomst.

Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen kenden geen goede start van het EK-kwalificatietoernooi. Met Oranje verloren ze dinsdag met 2-1 in Praag van Tsjechië. Hun teamgenoot Kolbeinn Sigthórsson verging het in dezelfde poule een stuk beter. Met IJsland - op 13 oktober tegenstander van Oranje - won hij met 3-0 van Turkije. De Ajax-spits maakte de derde treffer. Sigthórsson ontbrak overigens nog op de training, hij was niet op tijd terug uit Reykjavik.

In de eerste trainingsoefening stond de strakke passing centraal. De bal moest zo hard en zo zuiver mogelijk worden ingespeeld. Vervolgens verlegde De Boer de accenten van de training richting het afronden. De Ajacieden kregen de mogelijkheid de ingespeelde bal in hoog tempo op goal af te werken. De keepers kregen hierdoor genoeg te doen en konden een hoop reddingen verrichten. Gelukkig werden zij ook regelmatig kansloos gelaten. Daarna volgden nog een positiespel 'zeven tegen zeven' en een oefening, waar het draaide om passing en afronden.

Terwijl een deel van de spelers na ongeveer een uur samen met de technische staf naar binnen ging, bleef een aantal spelers achter op het trainingsveld. Ricardo van Rhijn en Thulani Serero hadden de grootste lol in het voorgeven van een bal die wél door Jasper Cillessen kon worden afgerond. Toen Cillessen de bal à la Van Persie (tegen Spanje op het WK) raak kopte, was ook voor hen het moment aangebroken om de kleedkamer op te zoeken.

Vervolgens bleef alleen Arek Milik samen met Dennis Bergkamp achter om nog meer op doel af te werken. Het is duidelijk: de Pool wil zich laten zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Veel lachende gezichten woensdagmiddag op het trainingsveld. Veel lachende gezichten woensdagmiddag op het trainingsveld.
Niklas Moisander won met Finland met 3-1 van de Faeröer Eilanden. Niklas Moisander won met Finland met 3-1 van de Faeröer Eilanden.
Niki Zimling schuwde de duels niet. Niki Zimling schuwde de duels niet.
Dennis Bergkamp bleef als laatste over met Arek Milik Dennis Bergkamp bleef als laatste over met Arek Milik