Menu
Internationals terug bij Ajax

Internationals terug bij Ajax

De internationals van Ajax hebben zich woensdag allemaal weer op de club gemeld. De reserves bij het Nederlands elftal, Siem de Jong en Ricardo van Rhijn, trainden ’s ochtends alweer met de groep mee. Kenneth Vermeer en Daley Blind kwamen dinsdagavond de volle negentig minuten met Oranje in actie en lieten derhalve de groepstraining aan zich voorbij gaan.

Naast de Nederlandse internationals kwamen ook Niklas Moisander, Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Lasse Schöne dinsdag met hun land in actie. Behalve Schöne kwamen de buitenlandse internationals allemaal een hele wedstrijd in actie. Ook zij lieten de groepstraining woensdag uiteraard aan zich voorbij gaan.

Tijdens de ochtendtraining in het adidas miCoach Performance Center stond onder meer een aantal afrondingsvormen op het programma. Kolbeinn Sigthórsson greep die oefeningen aan om aan zijn scherpte voor het doel te werken. De IJslander staat na acht competitieduels op twee doelpunten. Vorig seizoen kwam hij tot zeven goals in veertien wedstrijden. Hopelijk kan hij de komende weken een beslissende rol in de titelstrijd spelen met zijn doelpunten.

De selectie van Ajax geniet donderdag van een vrije dag. Vanaf vrijdag gaat de focus volledig op de thuiswedstrijd tegen NEC die zondag op het programma staat. Na afloop van de wedstrijd tegen NEC neemt Ajax afscheid van Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kolbeinn Sigthórsson werkte woensdag aan zijn doelgerichtheid. Kolbeinn Sigthórsson werkte woensdag aan zijn doelgerichtheid.
Miralem Sulejmani trainde ook volop mee. Miralem Sulejmani trainde ook volop mee.
Danny Hoesen maakte afgelopen maandag zijn debuut voor Jong Oranje. Danny Hoesen maakte afgelopen maandag zijn debuut voor Jong Oranje.
Ricardo van Rhijn kwam dinsdagavond niet in actie met Oranje. Ricardo van Rhijn kwam dinsdagavond niet in actie met Oranje.