Menu
Internationals terug in Amsterdam

Internationals terug in Amsterdam

Na anderhalve week zonder internationals te hebben getraind, was Ajax dondermiddag weer compleet. De focus kan volledig op RKC Waalwijk, dat - bijna traditioneel - een uitstekende seizoensstart kent en na vier duels op gelijke hoogte staat met Ajax.

Op deze donderdagmiddag keerden Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Miralem Sulejmani en Ricardo van Rhijn terug van hun interlands. Moisander had van het viertal de meeste speelminuten gemaakt (151 in totaal), op de voet gevolgd door Ricardo van Rhijn (135). Sulejmani moest het doen met een invalbeurt in de interland van Servië tegen Wales en voor Toby Alderweireld was er geen speeltijd weggelegd door de Belgische bondscoach Wilmots. Het viertal werd door conditietrainer Björn Rekelhof aan de piepjestest onderworpen, waarna de Belg en Serviër aansloten bij de groep. Bij de grote afsluitende partij stroomden ook de Fin en de Nederlander in.

Tegenover de ongeschonden terugkeer van de internationals, stond het het slechte nieuws over Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander wordt wederom met een zware tegenslag geconfronteerd: Hij moet worden geopereerd aan zijn schouder. De komende maanden moet De Boer een streep door de naam van zijn eerste spits zetten, waardoor hij een andere speelplan moet bedenken. Hij kan, zoals hij deze competitie al liet zien, Siem de Jong ook nu weer naar voren schuiven en kiezen voor een Deens middenveld met Lasse Schöne, Christian Eriksen en Christian Poulsen, zoals De Boer donderdagmiddag op de training ook uitprobeerde.

Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn bereiden zich voor op een grote partij. Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn bereiden zich voor op een grote partij.

Maar Ajax haalde onlangs ook Ryan Babel terug. De aanvaller liet de afgelopen anderhalve week een uitstekende indruk achter op de toeschouwers van de training en ook deze middag zette hij met fraai uitgevoerde bewegingen zijn medespelers veelvuldig op het verkeerde been. Wie weet kan hij zaterdag een hele ArenA weer in vervoering brengen met zijn stijlvolle acties.

Na ruim vijf kwartier pittig trainen, konden de spelers de kleedkamer opzoeken. Dat deden ze lang niet allemaal direct, want de specialisten namen de tijd om enkele vrije trappen te nemen. Een veld verder vonden Kenneth Vermeer en Tobias Sana elkaar. De Zweed stond driekwart veld verder dan de doelman en wilde de bal op zijn denkbeeldige stropdas. Zonder moeite voldeed Vermeer aan het verzoek. Misschien kan het duo op die manier zaterdag ook RKC eens verrassen. Er rest Ajax vrijdag nog een laatste training. Zaterdagavond om 18:45 uur staat de wedstrijd op het programma.

Tekst en foto's: Ajax.nl


Bestel je kaarten voor Ajax - RKC online

Voor Christian Poulsen lonkt mogelijk zijn debuut in Ajax 1. Voor Christian Poulsen lonkt mogelijk zijn debuut in Ajax 1.
Voor Ryan Babel lonkt zaterdag , als de trainer de tijd rijp acht, een rentree in de ArenA. Voor Ryan Babel lonkt zaterdag , als de trainer de tijd rijp acht, een rentree in de ArenA.