Menu
Internationals terug op ArenA

Internationals terug op ArenA

Een aantal internationals keerde donderdagochtend alweer terug op het trainingsveld nabij de Amsterdam ArenA. Voor Urby Emanuelson bleef arbeid beperkt tot uitlopen. De rest moest alles meedoen.

De Nederlandse internationals speelden woensdagavond een thuiswedstrijd in het eigen stadion. Vreemd was het daarom niet dat zij zich donderdagochtend alweer meldden voor de training bij Ajax. Ook Tom de Mul, die dinsdag met Jong België had gespeeld, voegde zich bij de groep. Hedwiges Maduro, John Heitinga, die zijn 23ste verjaardag op de bank van Oranje doorbracht, en Klaas Jan Huntelaar deden het volledige programma met de groep mee.

Alleen Urby Emanuelson kon het iets rustiger aandoen. De linksback speelde met Nederland de hele wedstrijd tegen Engeland (1-1) en mocht de ochtendarbeid beperken tot uitlopen. Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Markus Rosenberg en Edgar Manucharyan waren nog niet teruggekeerd van hun interland, want zij speelden immers niet zo in de buurt als hun ploegmakkers die voor Oranje uitkomen. Wesley Sneijder werkte een individueel programma af. De middenvelder kampt met een lichte blessure aan de knie en werd door hersteltrainer Laurens Ebben aan een intensieve serie oefeningen onderworpen. De gedeeld topscorer van Ajax liet zijn trainer echter ook flink werken, maar Ebben kon uithijgen als hij Sneijder voor een looprondje op pad stuurde.

Nicolae Mitea en Bryan Roy bespreken de rol van de buitenspeler. Nicolae Mitea en Bryan Roy bespreken de rol van de buitenspeler.

Bryan Roy liep weer mee met de technische staf. Nadat hij aan het begin van de training de woede van Alfons Groenendijk op de nek had gehaald omdat hij het bij het spelletje lijntje schieten de winst zo in de schoot wierp van hoofdtrainer Henk ten Cate, lieten de jeugdtrainer en de vaste staf zich daarna van hun serieuzere kant zien. Na het partijtje nam Roy buitenspeler Nicolae Mitea even apart om met hem wat specifieke wapens van flankspelers door te nemen. Aan de gebaren van Roy te zien was vooral de explosiviteit op het juiste moment onderwerp van gesprek.

Vanmiddag om drie uur trainen de Ajacieden weer.