Menu
Internationals terug op de Toekomst

Internationals terug op de Toekomst

De Ajacieden trainden donderdag voor het eerst na de interlandperiode met een bijna volledige groep. De internationals hadden zich bijna allemaal weer gemeld op de Toekomst. Alleen Nicolai Boilesen en Thulani Serero ontbraken nog op de training.

Arek Milik was goedgehumeurd op de training. Dit zal ongetwijfeld het gevolg zijn van zijn prestaties met Polen in de wedstrijden tegen aartsrivaal Duitsland (2-0 winst) en Schotland (2-2 gelijkspel). Tegen Duitsland maakte hij de openingstreffer, tegen de Schotten scoorde hij de gelijkmaker.

Na een uur trainen ging het merendeel van de spelersgroep naar binnen. De Nederlandse internationals kregen op het veld nog wat langer de gelegenheid om het tegenvallende resultaat tegen IJsland van zich af te spelen in een vier-tegen-vier partijvorm. Ook Kolbeinn Sigthórsson was daar bij. Hoogtepunt van de partij werd verzorgd door Davy Klaassen. Hij trof doel met een schitterende stift.

Na afloop van de training stalen de keepers de show. Diederik Boer dacht bij zichzelf dat zijn penalty alleen maar in de kruising kon vliegen. Helaas gleed hij op het laatste moment uit en mocht hij nog van geluk spreken dat de bal het net achter het doel raakte. Jasper Cillessen en Norbert Alblas gingen de confrontatie aan in een penaltyreeks, waarbij Cillessen welgemeend applaus incasseerde voor twee mooie reddingen.

Nicolai Boilesen en Thulani Serero waren vanochtend niet aanwezig. Boilesen liep in de interland van Denemarken tegen Portugal een hersenschudding op en mag nog niet afreizen naar Amsterdam. Hij mist de topper van zaterdag tegen FC Twente. Serero speelde woensdagavond nog een duel voor de Africa Cup en kon zodoende vanochtend eveneens niet aanwezig zijn op de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst