Menu
Internationals terug op het trainingsveld

Internationals terug op het trainingsveld

De interlandperiode is ten einde. De shirts van de nationale elftallen zijn inmiddels weer ingewisseld voor het Ajax-tricot. Met een nagenoeg complete selectie werkte Frank de Boer donderdag aan de automatismen van zijn selectie. Arek Milik trainde voor het eerst weer met de groep mee, maar ging uit voorzorg voortijdig naar binnen. Ook Jasper Cillessen betrad voor het eerst weer het trainingsveld. De doelman trainde net als spits Yaya Sanogo individueel.

Naast de leeglopende ziekenboeg keerden ook verschillende internationals terug op het trainingsveld. Vooral de Oranje-internationals kijken met een dubbel gevoel terug op de interlands. Waar normaal gesproken een debuut voor het grote Oranje leidt tot blijdschap is dat bij debutanten Kenny Tete en Anwar El Ghazi niet het geval. Zij begonnen net als Jairo Riedewald beide duels in de basis maar konden uitschakeling van het Nederlands elftal helaas niet voorkomen. Na een kort gesprek met De Boer sloten zij aan bij de groep en begon de warming-up voor de training.

Naast de Oranje-internationals waren ook Nemanja Gudelj en Daley Sinkgraven weer van de partij. Terwijl de selectie nagenoeg compleet was, kregen ook vier talenten van Jong Ajax de kans om zich te meten met de spelers van het eerste elftal. Danny Bakker, Elton Acolatse, Sam Hendriks en Django Warmerdam waren van de partij. Dit bood voor de Boer gelegenheid om een partijspel van elf tegen elf te spelen.

Vier uitduels op een rij

Met liefst vier uitwedstrijden op rij voor de boeg breekt er een belangrijke periode aan. Ajax hervat de competitie komend weekend met een bezoek aan Heracles Almelo. Vervolgens wachten de duels met Fenerbahce, Vitesse en Feyenoord (beker). De Boer greep de training dan ook aan om op automatismen te trainen. Vanwege de midweekse programma's van de komende weken is daar weinig tijd meer voor.

Bij verschillende oefeningen hamerde de technische staf op de communicatie en de keuzes die de spelers maakten. Ook de kersverse international Tete had veelvuldig contact met assistent-coach Hennie Spijkerman over verschillende spelsituaties. Lasse Schöne zorgde kort voor het einde van de training voor het hoogtepunt van de ochtend. Hij tikte met zijn hak de bal over zichzelf heen en lobde de bal vervolgens over doelman Diederik Boer. Wie weet herhaalt de Deen dit kunstje zaterdagavond in het Polman Stadion.