Menu
Internationals terug op het veld

Internationals terug op het veld

Het elftal van trainer Frank de Boer is weer compleet. Tijdens de donderdagtraining verschenen de laatste teruggekeerde internationals – Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Gregory van der Wiel en Eyong Enoh – op het veld. Ook Jong Ajax-spelers Jody Lukoki en Ruben Ligeon trainden mee. Verder is er goed nieuws voor Toby Alderweireld, hij trainde de hele oefensessie met de groep.

De Ajacieden die ruim anderhalve week interlandverplichtingen hadden, keerden donderdag terug in de vertrouwde omgeving van de Toekomst. Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Eyong Enoh maken de groep (zonder geblesseerde spelers) weer compleet. De vier internationals beleefden de afgelopen dagen met blijdschap of verdriet.

Het nationale elftal van België, met Vertonghen in de gelederen, wist zich afgelopen dinsdag niet te plaatsen voor het EK in 2012. België verloor met 3-1 van Duitsland en zag poulegenoot Turkije een nipte zege op Azerbeidjzan boeken (1-0). Van der Wiel verloor diezelfde avond met het reeds geplaatste Oranje van Zweden met 3-2. Ook Enoh kende een treurig einde van een intensieve week.
De Kameroener loopt met de Ontembare Leeuwen de African Cup of Nations 2012 mis, ondanks een 3-2 zege op Congo. De enige speler die zijn week wel met een lach afsloot, is Eriksen. Het Deense elftal boekte een 2-1 zege op Portugal en bemachtigde een EK-ticket.

Behalve de teruggekeerde internationals, sloot er donderdag opnieuw een speler aan bij de selectie;
Toby Alderweireld. De Belgische verdediger kampte met een enkelblessure. Alderweireld deed de gehele oefensessie mee. Jong Ajax-spelers Ruben Ligeon en Jody Lukoki trainden ook met het eerste elftal. Van der Wiel is geschorst in de wedstrijd tegen AZ (rode kaart opgelopen in het uitduel met FC Groningen red.) en de kans is aanwezig dat Ligeon bij het eerste elftal wordt gehaald.

De selectie van hoofdtrainer Frank de Boer traint in aanloop naar het belangrijke duel met koploper AZ. Voor de wedstrijd op zaterdag 15 oktober zijn extra kaarten beschikbaar gekomen. Het stadion is bijna uitverkocht, dus wees er snel bij om de kraker tegen AZ, de huidige koploper in de Eredivisie, niet te missen!


Tekst en foto's: Ajax.nl

Kom ook naar Ajax - AZ!

Jan Vertonghen was weer te bewonderen op het trainingsveld. Jan Vertonghen was weer te bewonderen op het trainingsveld.
Naast Ruben Ligeon, trainde ook Jody Lukoki met het eerste elftal. Naast Ruben Ligeon, trainde ook Jody Lukoki met het eerste elftal.
Vurnon Anita vraagt om de bal. Vurnon Anita vraagt om de bal.
De Ajacieden hadden tijdens de partijvorm in ieder geval één enthousiaste supporter. De Ajacieden hadden tijdens de partijvorm in ieder geval één enthousiaste supporter.