Menu
Internationals terug op trainingsveld

Internationals terug op trainingsveld

Met de terugkeer van Klaas Jan Huntelaar uit Oslo, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen uit Brussel en Bruno Silva en Luis Suarez uit La Paz beschikte Marco van Basten weer over een volledige groep tijdens de middagtraining.

Gregory van der Wiel glijdt tijdens de afsluitende partij net op tijd in met een sliding op Luis Suarez. Gregory van der Wiel glijdt tijdens de afsluitende partij net op tijd in met een sliding op Luis Suarez.

Hét gesprek tijdens de training ging over de wedstrijd van woensdagavond tussen België en Spanje. Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen baalden flink dat ze van regerend Europees kampioen Spanje met 1-2 hadden verloren. ,,Doodzonde", vertelde Vertonghen doelend op het doelpunt van David Villa vlak voor tijd. De internationals trainden alleen het eerste gedeelte met de groep mee. Daarin werd door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt een parcours uitgezet waarin flink wat loopwerk verzet moest worden.

Waar Huntelaar en Silva de Amsterdam ArenA opzochten, bleven de Belgen nog op het veld. Zij bootsten nog wat aanvallende situaties na uit de wedstrijd tegen de Spanjaarden. De strakke voorzetten van Vertonghen vanaf links werden deze keer door Vermaelen steevast in het - lege - doel gewerkt.

De internationals waren allen weer aanwezig op het trainingsveld. De internationals waren allen weer aanwezig op het trainingsveld.

Naast de internationals waren ook Eyong Enoh en Dario Cvitanich op het trainingsveld aanwezig. Zij trainden echter met fysiotherapeut Jos Kortekaas. De middenvelder en de aanvaller kampen beide met een blessure, maar werden door Kortekaas aardig getest door middel van uitgebreide loopoefeningen. Ook trainden de Kameroener en de Argentijn met de bal, maar vooral om de spieren weer sterker te maken.

De grote groep werkte een felle positieoefening af om daarna een partij negen tegen negen te spelen met Kenneth Vermeer en Hans Vonk op doel. De gevaarlijkste mannen waren Dennis Rommedahl en Luis Suarez. Beide buitenspelers doemden met hun snelheid enkele keren op voor de keepers, maar zowel Vonk als Vermeer bleek nauwelijks te kloppen.

Dennis Rommedahl stuit op Kenneth Vermeer. Dennis Rommedahl stuit op Kenneth Vermeer.
Luis Suarez, Oleguer en Leonardo doen hun balansoefeningen. Luis Suarez, Oleguer en Leonardo doen hun balansoefeningen.