Menu
Internationals trainen weer mee

Internationals trainen weer mee

Na een week vol afwezigen in verband met interlandverplichtingen kon Frank de Boer vrijdag weer met een complete spelersgroep trainen. Alleen Siem de Jong ontbrak, maar dat blijft voorlopig zo. Hij liep vorige week een klaplong op en is zo’n zes weken niet beschikbaar. De vraag is wie hem vervangt zondag in de Amsterdam ArenA, als Ajax aantreedt tegen Feyenoord tijdens de derde speelronde van de eredivisie. Opties te over voor Frank de Boer.

Wel gaf hij deze week al vroeg te kennen dat Ruben Ligeon de geschorste Ricardo van Rhijn zal vervangen. Net als zondag tegen AZ, toen Ligeon voor Bojan in de ploeg kwam nadat Van Rhijn was weggestuurd. Meteen vanaf zijn wissel stond hij zijn mannetje, gretig als hij was om zijn kunsten in de hoofdmacht te vertonen. Zondag hoopt hij het vertrouwen van zijn trainer opnieuw uit te betalen, zo liet hij vrijdag na de training weten. Hoewel er altijd veel op het spel staat in de Klassieker, van prestige tot drie punten, leeft Ligeon rustig naar het duel toe. ,,Gezonde spanning’’, zo omschrijft hij zijn gevoel.

Ook Christian Eriksen keerde terug van interlands. Ook Christian Eriksen keerde terug van interlands.

De rechtsback maakte twee jaar geleden zijn debuut bij Ajax, maar voetbalde nadien vooral in Jong Ajax. Vorig jaar speelde hij in de uitwedstrijd tegen NAC, waarin hij een sterke indruk maakte op Frank de Boer. De coach sprak toen van een examen waarvoor Ligeon met vlag en wimpel was geslaagd. Nu maar hopen dat hij zondag eveneens een sterke indruk achterlaat in wat voor veel Ajacieden geldt als de thuiswedstrijd van het jaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kan Viktor Fischer zondag het verschil maken? Kan Viktor Fischer zondag het verschil maken?
Daley Blind praat bij met Ricardo van Rhijn. Daley Blind praat bij met Ricardo van Rhijn.