Menu
Internationals weer terug op de Toekomst

Internationals weer terug op de Toekomst

Het eerste elftal van Ajax trainde donderdagochtend met een grote groep spelers op de Toekomst. In de selectie waren bijna alle internationals weer aanwezig. Alleen Thulani Serero was nog niet terug uit Zuid-Afrika. Hij verschijnt morgen weer op het trainingsveld.

In de groep van 27 Ajacieden waren nog drie opvallende namen aanwezig: Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny. De drie talenten van de A1 kregen van trainer Frank de Boer de kans zich te profileren tussen de dragende spelers van het eerste.

Ook de Denen Lasse Schöne en Lucas Andersen deden de volledige training mee. Schöne had afgelopen week teveel last van zijn knie om voor zijn land in actie te kunnen komen. Andersen begon deze interlandperiode bij Denemarken o/21.Vervolgens werd hij opgeroepen voor het grote elftal en maakte hij zelfs tegen Roemenië zijn debuut. Helaas eindigde dit halverwege de eerste helft, nadat hij een elleboog in het gezicht had gekregen.

De training zelf werd zoals gebruikelijk begonnen met een warming-up. Hierna volgde een oefening waarin het strak inspelen en doorbewegen centraal stond. Nadat de groep in tweeën was opgesplitst voor de rondo, was het tijd voor de afsluitende partijvorm. Hierin lieten Van de Beek, Nouri en Cerny zien met het niveau mee te kunnen. Hun team was echter niet opgewassen tegen de doeltreffendheid van Arek Milik en Lucas Andersen.

Na afloop van de training hadden de Ajacieden extra aandacht voor twee bijzondere toeschouwers: Daan en Cas. Beide jongetjes hebben een hersentumor, maar zijn vooral groot fan van Ajax. Dat alle spelers tijd vrijmaakten voor een foto, praatje en het ondertekenen van een echt Ajax-shirt, zorgde ervoor dat zij met een stralende lach de Toekomst verlieten.

Morgen traint de selectie voor het laatst, voordat zaterdagavond Heerenveen op bezoek komt. Deze wedstrijd begint om 20:45 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor Ajax - sc Heerenveen geldt vrije verkoop