Menu

Internationals weer terug

De Ajacieden die woensdagavond nog een interland hadden gespeeld, waren een dag later allemaal weer terug bij hun club. Niet iedereen kwam 's middags het veld op, maar de internationale Ajacieden die dat wel deden kregen een verkort programma. Degenen die niet zijn weggeweest, deden een partijvorm in de stromende regen.

De Ajacieden die donderdag weer terug kwamen bij Ajax wachtte een echt Hollands welkom: de regen kwam met bakken uit de hemel. Zdenek Grygera en Tomás Galásek hielden het dan ook snel voor gezien en liepen na enkele rondes uitlopen van het veld. Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg en Hans Vonk waagden zich helemaal niet in de natte kou buiten. Rafael van der Vaart wel, hij deed met Ricardo de Sanders wat simpele baloefeningen.

Tom de Mul voegde zich bij Stanley Aborah en René Wormhoudt voor een training die voornamelijk bestond uit sprintoefeningen. Nourdin Boukhari liep nog wat rondjes en Wesley Sonck trapte een balletje met Daniël de Ridder. Er was geen enkele keeper op het veld op wie de laatste twee hun ballen konden afvuren, dus trok Sonck de handschoenen van Boukhari aan en nam positie onder de lat. De Belg liet wat aardige reddingen zien, tot groot vermaak van het handjevol supporters dat weer en wind trotseerde. Na een uur mochten ook de Ajacieden die een klein partijtje speelden met vier doeltjes, het koude nat van de regen verruilen voor het warme douchewater.