Menu
Internationals: wie, wat, waar?

Internationals: wie, wat, waar?

De komende dagen staan in het teken van het interlandvoetbal. Uiteraard zijn er veel Ajacieden die hun land vertegenwoordigen. Voor Ricardo van Rhijn zal de uitverkiezing extra speciaal voelen. Hij keert voor de duels met Mexico en Letland na ruim een jaar afwezigheid weer terug bij het Nederlands Elftal.

Jasper Cillessen, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn spelen woensdagavond om 20:30 uur een oefeninterland tegen Mexico. Zaterdag spelen de Oranje-internationals om 18:00 uur een EK-kwalificatieduel met Letland. Beide duels worden in de Amsterdam ArenA afgewerkt. Davy Klaassen heeft zich wegens liesklachten uit voorzorg afgemeld bij Oranje.

Ajax-aanvoerder Niklas Moisander gaat vrijdag voor de EK-kwalificatie op bezoek bij Hongarije. Dinsdag volgt een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Slowakije.

Namens Denemarken spelen Lasse Schöne en Nicolai Boilesen vrijdag eveneens een kwalificatieduel. Zij gaan op bezoek bij Servië. Dinsdag speelt Denemarken een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Roemenië.

Thulani Serero speelt twee kwalificatieduels voor de Afrika-cup. Zaterdag in eigen huis tegen Soedan en woensdag op bezoek bij Nigeria.

Kolbeinn Sigthórsson gaat woensdag met IJsland op bezoek bij België voor een vriendschappelijke interland. Zondag volgt een belangrijk duel voor de EK-kwalificatie. IJsland gaat dan op bezoek bij Tsjechië. Beide ploegen zijn nog ongeslagen in de poule van Nederland.

Arek Milik speelt vrijdag met Polen een kwalificatiewedstrijd in en tegen Georgië. Polen speelt tevens dinsdag vriendschappelijk: thuis tegen Zwitserland.

Lucas Andersen speelt twee vriendschappelijke duels voor Denemarken o/21. Vrijdag op bezoek bij Tsjechië; maandag bij Italië.

Anwar El Ghazi vertegenwoordigt Ajax bij Jong Oranje. Hij speelt donderdag een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Jong Duitsland.

In de selectie van Nederland o/19 zijn veel Ajacieden te vinden. Richairo Zivkovic,Damon Mirani, Damian van Bruggen, Riechedly Bazoer en Donny van de Beek nemen het vrijdag in Falkirk op tegen de Schotse leeftijdsgenoten. Dinsdag oefent het team in Uden tegen België (aftrap: 16:00 uur).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots