Menu
Internazionale en Sevilla scoren niet

Internazionale en Sevilla scoren niet

FC Internazionale en Sevilla FC hebben het tiende LG Amsterdam Tournament geopend met een doelpuntloos gelijkspel. De terugkeer van Maxwell en Zlatan Ibrahimovic in de ArenA was voor het publiek een spaarzaam hoogtepunt.

Maxwell startte het duel als linksback in de blauwzwarte formatie uit Milaan. Het publiek kon alleen het laatste kwartier genieten van de kunsten van Ibrahimovic. De oud-Ajacied uit Zweden betrad het ArenA-gras pas in de slotfase. Beide interisti kregen een hartelijk applaus van de voetballiefhebbers op de tribunes.
Uiteindelijk mocht geen van beide ploegen écht aanspraak maken op de overwinning. Zowel de Spanjaarden als Italianen creëerden kansen en kansjes, maar doelpunten bleven uit. Namens Internazionale was vooral Hernán Crespo dicht bij een treffer. De Argentijn zag zijn volley van heel dichtbij over gaan.

Maxwell is de vaste linksback van Internazionale. De Braziliaan keerde weer even kort terug in het vertrouwde stadion van zijn oude club.

Abdoulay Konko had de score ook kunnen openen. De invaller bij Sevilla zag zijn vliegende schot ook al richting tweede ring verdwijnen. Zijn ploegmaat Ernesto Javier Chévanton Espinosa leek kort daarop te profiteren van een zeldzaam foutje van Inter-doelman Júlio César. De Argentijn liet de bal los, maar slaagde er tamelijk miraculeus in om de inzet van de toegesnelde Chévanton Espinosa alsnog te keren.

Naast een overwinning leveren ook de doelpunten punten op tijdens het Amsterdam Tournament. FC Internazionale en Sevilla FC profiteerden niet van die bijzonder spelregel. Het is nu aan Ajax of Arsenal om als eerste te profiteren en de openingsdag van het toernooi af te sluiten als koploper. Ajax en Arsenal beginnen om 21.15 uur aan hun wedstrijd.

Opstelling FC Internazionale:
César; Zanetti, Rivas, Burdisso, Maxwell; Balotelli (61. Adriano), Stankovic (73. Pelé), Cambiasso, Muntari (46. Maicon); Crespo (61. Figo) en Mancini (73. Ibrahimovic).

Opstelling Sevilla FC:
Herrea; Romana (46. Konko), Squillaci, Gálvez, Corbacho; Claro (88. Armenteros), Maresca, Romaric, Trinidad (46. Koné); González (77. Florencio) en Fabiano (64. Espinosa).

Ook Zlatan Ibrahimovic keerde vrijdag terug op vertrouwde grond, in de ArenA. De spits was een kwartier voor tijd de vervanger van Mancini. Ook Zlatan Ibrahimovic keerde vrijdag terug op vertrouwde grond, in de ArenA. De spits was een kwartier voor tijd de vervanger van Mancini.