Menu
Internazionale is bezorgd over Adriano

Internazionale is bezorgd over Adriano

Waar op de persconferentie voorafgaande aan een wedstrijd meestal de komende tegenstander centraal staat, was het dinsdagavond troetelkind en Inter-spits Leite Ribeiro Adriano, die de aandacht opeiste. Kort voor de persconferentie van Internazionale in de Amsterdam ArenA had de Italiaanse voetbalbond bekend gemaakt dat er tegen Adriano twee wedstrijden geschorst geëist zou worden. De Braziliaan had in de uitwedstrijd tegen Livorno een slaande beweging gemaakt. Hoogstpersoonlijk was Inter-president Giacinto Facchetti aan de perstafel aangeschoven om zijn verontwaardiging over de straf ten overstaan van de in grote getalen meegereisde Italiaanse journalisten kenbaar te maken.

De strafeis was veel te hoog, Adriano had geen slaande beweging gemaakt en de bond had het schorsingsvoorstel ook nog eens gebaseerd op (vage) tv-beelden, verklaarde Facchetti. Het schouwspel was typerend voor de moeilijke tijd die Inter doormaakt. Vooral de aanval, en in het bijzonder Adriano, laat het de laatste weken afweten en daar staan de Italiaanse kranten al dagen vol mee. Voor het vertrek naar Amsterdam had de Inter-president Adriano ook al in bescherming genomen door te verklaren dat de spits wel degelijk zijn stinkende best deed en dat de vorm dus snel weer zou terugkeren.

Feit blijft dat ‘de Nerazzurri’ in de afgelopen drie wedstrijden niet tot scoren kwamen. Bovendien heeft Roberto Mancini nogal wat (licht) geblesseerde spelers in zijn selectie. Alvaro Recoba, Marcelo Zé Maria, Juan Sebastian Veron en Cristiano Zanetti, die geschorst is. De voormalige coach van Fiorentina en Lazio Roma kan ondanks de blessures van deze waardevolle spelers makkelijk putten uit ervaren materiaal. Daar ligt volgens Manchini dan ook de kans van zijn ploeg: ,,Ajax heeft een goed team, maar het bestaat uit heel jonge spelers, die ervaring missen en daar moeten wij woensdagavond gebruik van maken.”

De belangrijkste speler, die deze opdracht zal moeten uitvoeren, is: Leite Ribeiro Adriano. De Braziliaan maakte zijn laatste doelpunt op 15 januari en scoorde sindsdien al 662 minuten niet.

Naar de rubriek Tickets >>