Menu
Internazionale vervangt Galatasaray in het LG Amsterdam Tournament 2006

Internazionale vervangt Galatasaray in het LG Amsterdam Tournament 2006

Internazionale uit Milaan zal Galatasaray vervangen tijdens het LG Amsterdam Tournament op 4 en 5 augustus in de Amsterdam ArenA. De Turkse voetbalbond heeft onlangs besloten de start van de nationale competitie een week te vervroegen. Dat betekent dat de Turkse club, die geen speciale dispensatie heeft gekregen om later te beginnen, zijn eerste competitieduel in het weekend van het toernooi moet spelen. Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard gewoon geldig. Informatie over het eventueel inleveren van kaarten volgt zo snel mogelijk.

Toernooiorganisator The International Event Partnership reageert: “We vinden het uiteraard vervelend voor de supporters van Galatasaray, die hun club niet in aktie kunnen zien, helemaal vanwege het feit dat er enorm veel interesse was voor de topwedstrijden die de Turken tegen Manchester United en Porto zouden spelen. Echter, het vrijwel onmiddellijk inlijven van Internazionale demonstreert eens te meer de gretigheid waarmee clubs van wereldformaat, zelfs op zeer korte termijn, een uitnodiging aanvaarden.''

De Italiaanse bekerwinnaar, in februari nog tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League, is erg enthousiast over zijn deelname aan het LG Amsterdam Tournament, omdat het de perfecte voorbereiding is op hun Europese avontuur van volgend seizoen.

Vrijdag 4 augustus om 19.00 uur speelt Manchester United tegen Porto, gevolgd door Ajax tegen Inter om 21.15 uur. Zaterdag 5 augustus staat om 19.00 uur de wedstrijd Porto - Inter op het programma en Ajax en Manchester United sluiten om 21.15 uur het LG Amsterdam Tournament af.

De klasse van Inter, dat twee keer de Europa Cup 1 en drie keer de UEFA Cup won, komt tevens tot uiting in het feit dat acht spelers van de ploeg van coach Roberto Mancini op het WK in Duitsland aktief zullen zijn. Verdediger Nicolas Burdisso, middenvelder Esteban Cambiasso en spits Julio Ricardo Cruz komen uit voor Argentinië. Verdediger Marco Materazzi zal voor Italië in actie komen. De coach van Brazilië Carlos Alberto Parreira heeft doelman Júlio César en aanvaller Adriano opgenomen in zijn WK-selectie. Louis Figo speelt voor Portugal en Dejan Stankovic vertegenwoordigt Servië en Montenegro.

De vrije verkoop voor het LG Amsterdam Tournament start 3 juni. Vanaf dat moment zijn kaarten zonder Club Card-verplichting te koop bij alle filialen van Ticketbox en te bestellen via www.ticketbox.nl. Voor meer informatie kijk op www.lgamsterdamtournament.com .