Menu
Interview Christian Eriksen

Interview Christian Eriksen

Stan Janssen (11 jaar) uit Ter Aar kreeg de kans om namens de Ajax Kids Club een interview te doen met Christian Eriksen. Stan had een hele lijst opgesteld met vragen, die Eriksen beantwoordde. Er stonden al een paar vragen in het Ajax Kids Clubblad, maar dit is het complete interview!

Stan en Christan ontmoeten elkaar in de bestuurskamer op Sportpart De Toekomst. Stan en Christan ontmoeten elkaar in de bestuurskamer op Sportpart De Toekomst.Hoe was het om je debuut bij Ajax 1 te maken?
“Dat was vanaf het begin eigenlijk de reden om naar Ajax te komen. Ik wilde me naar het eerste spelen. Ik was die dag heel blij.”

En hoe voelde je je toen je de prijs van talent van het jaar kreeg?
“Ik wist dat de kans bestond, maar was wel een beetje verrast. Gregory van der Wiel won de prijs vorig jaar. Ik hoorde het vlak voor een interland met Denemarken dat ik die prijs had gewonnen. Het seizoen was toen net afgelopen. Het gaf me een heel goed gevoel over alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd.”

Wat zijn je hobby's naast het voetballen?
“Ik heb niet zo veel echte hobby's eigenlijk. Naar de bioscoop, koken, rustig aan doen. Ja, film kijken vooral.”

Wat is je favoriet positie op het veld?
“Dat is toch aanvallende middenvelder. Op tien.”

Welke speler van Ajax vind je het beste?
“Dan denk ik aan onze aanvoerder, Jan Vertonghen.”

Met wie kun je het het beste vinden?
“We hebben een paar groepjes binnen de selectie, maar gaan allemaal goed met elkaar om. Nicolai Boilesen, die andere lelijke Deen, spreek ik wel vaak.”

Waar heb je de Nederlandse taal geleerd?
“Bij Ajax hebben ze me doorgezet naar Iber Lengua. Elke dag in de eerste anderhalve maand kreeg ik bij Ajax les van een leraar van Iber Lengua en zo heb ik Nederlands geleerd.”

Welke programma's kijk je graag op televisie?
“In Denemarken heb je nu allemaal reality-programma's. Die zijn best leuk, maar ik kijk toch het liefst naar Two and a Half Men.”

Kun je een verschil noemen tussen Nederland en Denemarken?
“Denemarken is iets mooier. Het lijkt heel veel op elkaar. In Denemarken hebben ze alleen grotere heuvels dan hier. In Nederland is alles vlak.”

Wat vind je van Nederlandse muziek?
“Ik luister niet zoveel Nederlandse muziek. Dat is niet echt mijn ding.”

Dank je voor dit leuke interview Christian Eriksen!