Menu
Interview Jan Vertonghen

Interview Jan Vertonghen

Voor clubblad 6 interviewde Mick uit Purmerend Jan Vertonghen.

De vragen en antwoorden die niet in het clubblad stonden lees je hier!

Wie vind je beter: Roberto Mancini (trainer Manchester City) of Kenny Dalglish (trainer Liverpool)?
”Dat weet ik niet, want ik heb met geen van beide trainers gewerkt. Ze zitten allebei bij hele grote clubs dus het zullen allebei wel hele goede trainers zijn.”

Wat vind je leukste/vervelendste in Nederland?
”Gek genoeg is dat allebei hetzelfde. Het leukste is dat iedereen wel altijd iets te vertellen heeft. Het is altijd gezellig met de Nederlanders. Maar het kan ook vervelend zijn omdat iedereen altijd iets wil vertellen, snap je? Ik hou heel erg van Nederlanders en van de Nederlandse mentaliteit maar af en toe, als je een beetje rust wilt hebben, kan het wel eens teveel worden. Ik vind Nederlanders hele leuke mensen.”

Wat was je eerste wedstrijd in het Belgisch elftal?
”Ik speelde toen nog bij RKC Waalwijk en werd voor mijzelf en iedereen onverwacht opgeroepen voor een EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Portugal. Ik mocht meteen tegen de grootste sterren van de wereld spelen. Christiano Ronaldo was geschorst, maar Ricardo Quaresma en Deco en al die anderen speelden toen wel allemaal mee. Ik speelde een redelijke wedstrijd dus dat was heel apart om mee te maken. We verloren jammer genoeg met 1-2… Maar België is nu beter!”

Wat is je favoriete Belgenmop?
”Die heb ik niet. Natuurlijk worden ze wel eens verteld, maar ik ken er eigenlijk geen. Ik vind ze allemaal stom. Ik vind Nederlandse moppen leuker, haha!”

Hebben ze in België ook kaboutervoetbal?
”Dat is voor de hele kleintjes toch?”
Mick: ”Ja, voor kinderen die willen kijken wat voetbal inhoudt is dat.”
Jan: ”Toen ik nog in België speelde was de jongste categorie zes jaar, de duiveltjes, en daar speelde ik in. Grappig he? Misschien lachen ze daar om de kaboutertjes, haha!”
Mick: ”De kabouters tegen de duiveltjes.”
Jan: ”Dan winnen de duiveltjes wel denk ik, haha!”
Mick: ”Nee.”
Jan: ”Nee? Haha!
Maar misschien ook omdat voetbal in Nederland heel populair is en ook omdat het Nationale elftal in België beter presteert wordt het nog populairder in België en gaan er nog kleinere jongetjes voetballen.”

Dank je voor dit leuke interview Jan!