Menu
Invaller Gudelj wint met Servië; gelijkspel Onana en Kameroen

Invaller Gudelj wint met Servië; gelijkspel Onana en Kameroen

Nemanja Gudelj was zondagavond een invaller in het WK-kwalificatieduel Servië – Oostenrijk. De Ajacied kwam alleen in het laatste kwartier in actie. Servië zette met de 3-2-overwinning een nieuwe goede stap naar het EK in 2018 in Rusland. Gudelj moest zich tevreden stellen met een klein aandeel in de zege. Onana keek toe bij het duel tussen 'zijn' Kameroen en Algerije: 1-1.

Gudelj verving in Beograd zijn spits Aleksandar Mitrovic, met twee goals een van de uitblinkers bij Servië. Bij de entree van Gudelj was de tussenstand al 3-2 in het voordeel van de Serviërs. Na een 1-0- plus een 2-1-voorsprong (beide goals van Mitrovic) nam het thuisland voor de derde keer een voorsprong die avond. De zege kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

Dusan Tadic werd daarmee matchwinnaar voor Servië. De ex-speler van FC Twente en FC Groningen leverde naast het winnende doelpunt bovendien twee assists. In kwalificatiegroep D blijft Servië met zeven punten uit drie duels de gedeelde koploper. De Serven delen de koppositie met Ierland. Servië versloeg donderdag Moldavië in de strijd om WK-kwalificatie: 3-0.

Andre Onana
Kameroen trad zondagavond aan bij Algerije. Onana bekeek het complete WK-kwalificatieduel vanaf de bank in het Mustapha Tchaker Stadium in Blida. De Ajacied zag dat zijn concurrent Joseph Ondoa al na zeven minuten een tegentreffer incasseerde. Halverwege de eerste helft knokten de Ontembare Leeuwen zich via Benjamin Moukandjo weer naast de Algerijnen: 1-1. Het lukte de ploeg van de Belgische bondscoach Hugo Broos niet om zich in het restant van de wedstrijd voorbij Algerije te knokken. Met het gelijkspel in hun eerste WK-kwalificatieduel vergaarden Algerije en Kameroen hun eerste punt in groep B van het Afrikaanse WK-kwalificatietoernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Stanley Gontha