Menu
Invaller Younes met Duitsland naar halve finale Confederations Cup

Invaller Younes met Duitsland naar halve finale Confederations Cup

Amin Younes was zondag invaller bij Duitsland in het groepsduel met Kameroen bij de Confederations Cup. De ploeg Joachim Löw bereikte in Rusland de halve finales door met 3-1 te winnen. De Ajacied speelde de laatste tien minuten mee. Kameroener Andre Onana keek opnieuw 90 minuten vanaf de bank toe.

Voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd hadden beide landen theoretisch zicht op een plek in de halve finales. Het lukte Kameroen niet om die missie tot een goed einde te brengen, al hield de Afrikaans kampioen tot aan de rust wel gelijke tred met de Duitsers.
Na de rode kaart voor Ernest Mabouka (na een uur spelen en ingrijpen van de videoscheidsrechter) waren de Kameroeners nagenoeg kansloos. Onana kan na de uitschakeling van de Ontembare Leeuwen op vakantie; de goalie kreeg geen enkele minuut van zijn bondscoach Hugo Broos op het pre-WK-toernooi. Fabrice Ondoa kreeg de voorkeur.

H-A-L-B-F-I-N-A-L-E! #GERCMR #ConfedCup #DieMannschaft pic.twitter.com/TPod8Hovur

— Die Mannschaft (@DFB_Team) 25 juni 2017

Eerste minuten voor Younes & dubbel jubileum Löw
Younes zag op de bank wereldkampioen Duitsland een 2-0-voorsprong nemen. Kerem Demirbay en Timo Werner scoorden na rust. Een minuut voordat Younes het veld betrad deed Vincent Aboubakar iets terug: 2-1. Werner bepaalde de eindstand niet veel later op 3-1. Younes maakte tegen de Kameroeners zijn eerste minuten op het toernooi om de Confederations Cup. De Duitse bondscoach Löw zat voor de 150ste keer op de bank bij de Mannschaft en coachte de Duitse nationale ploeg naar zijn 100ste zege.

Duitsland speelt donderdag in de halve finale tegen Mexico. De andere halve finale gaat woensdag tussen Portugal en Chili.

Tekst: Ajax.nl
Foto:  Pro Shots/Witters