Menu
Invallers belangrijk voor Ajax

Invallers belangrijk voor Ajax

Wisselspelers zijn in het huidige Eredivisie-seizoen waardevol voor Ajax. In de 4 gespeelde competitieduels waren invallers bij liefst 5 doelpunten direct betrokken: 2 treffers en 3 assists. Of niet-basisklanten in Den Haag weer belangrijk zijn voor het team van Marcel Keizer weten we zondagmiddag.In de rubriek Feiten & Weetjes zet Ajax.nl voorafgaand aan een wedstrijd altijd een elftal feitjes op een een rij.


* ADO Den Haag won maar 1 van zijn laatste 19 thuisduels tegen Ajax in de Eredivisie, op 20 maart 2011 (3-2).

* Ajax zegevierde in zijn laatste 5 competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag (uit en thuis) zonder een treffer te incasseren. De laatste ADO-speler die scoorde tegen Ajax was Michiel Kramer in het 1-1 gelijkspel in Den Haag op 30 november 2014.

* In het seizoen 2010-2011 klopt ADO Ajax zowel uit als thuis. Sindsdien zijn de Amsterdammers ongeslagen tegen ADO (W9-G3-L0)

* Ajax verloor verspreid over alle competities 6 van zijn laatste 9 duels buiten Amsterdam. Uitzonderingen waren uitoverwinningen bij Willem II en VVV en het 1-1-gelijkspel eind juli in Nice.

Vorig seizoen wist Ajax met 0-2 te winnen in Den Haag. Davy Klaassen en Bertrand Traoré zorgden voor de Amsterdamse treffers.
Vorig seizoen wist Ajax met 0-2 te winnen in Den Haag. Davy Klaassen en Bertrand Traoré zorgden voor de Amsterdamse treffers.

* De Amsterdammers schoten dit Eredivisieseizoen al 97 keer richting doel, meer dan iedere ploeg. Hakim Ziyech is met 25 keer de koploper van alle spelers op het hoogste Nederlandse niveau.

* Klaas Jan Huntelaar was direct betrokken bij minimaal 1 doelpunt in elk van zijn laatste 3 Eredivisieduels (3 goals, 1 assist)

* ADO Den Haag begon het seizoen met 3 nederlagen op rij, maar won zijn laatste duel op bezoek bij Willem II (1-2).

Hele interview ⬇️⬇️ #adoaja https://t.co/grVWBLUSjG

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 september 2017

* ADO had in elk van zijn 4 Eredivisieduels dit seizoen minder dan 50% balbezit, terwijl Ajax steeds meer dan 50% de bal had.

* David Neres is iedere 103 minuten direct betrokken bij een doelpunt in de Eredivisie, sinds zijn debuut eind februari tegen Heracles Almelo (4 goals, 2 assists).

* Alfons Groenendijk speelde 22 Eredivisieduels voor Ajax tussen 1991-1993. Later was hij assistent-trainer bij het eerste en als coach van O19 en Jong Ajax actief in Amsterdam.

Lees ook: Systeem Dolberg én Huntelaar niet de prullenbak in

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst