Menu
Invallers maken het verschil voor Zaterdag 2

Invallers maken het verschil voor Zaterdag 2

Ajax zaterdag 2 heeft vanmiddag de lastige uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels 2 met 1–2 gewonnen. Door de knappe zege blijft Ajax aan kop van de reserve Hoofdklasse.

IJsselmeervogels zat. 2 - Ajax zat. 2 (1-2)

Met in de wetenschap vooraf dat naaste concurrent Volendam kostbare punten had laten liggen tegen GVVV, begon in de schemering om 15.00 uur de wedstrijd voor Ajax tegen de rooien uit Spakenburg. Dat het geen makkelijk middagje zou worden met de bekerwedstrijd tegen Chabab nog in de benen was bekend. IJsselmeervogels had zich goed voorbereid op het duel, echter de eerste mogelijkheden waren voor Ajax. De Amsterdammers startten fel en een schot van Melvin de Groot werd geblokt. Aan de andere kant kopte Jan de Graaf voor de Rooien hard in: de bal was echter een prooi voor Ajax doelman Danny Been. In de 11e minuut veerde alles wat Ajax was op: Joe Lamptey veroverde de bal en kreeg vrije doortocht op het doel. In zijn ooghoek zag de rappe aanvaller Antonio Cvetkovic er nog beter voorstaan, die treuzelde te lang met de bal en de grote kans om de score te openen ging verloren. Na 24 minuten kwam Ajax goed weg: een valpartij binnen de beruchte lijnen werd door de goedleidende scheidsrechter Boon niet bestraft. Het spel golfde op en neer beide ploegen kregen kansen: Danny Been moest handelend optreden en Melvin de Groot zag zijn ingeschoten bal van de doellijn gekopt. De strijd werd harder en aan beide kanten viel er een gele kaart. Kort voor het rustsignaal schoot Joél Silooy van af 25 meter op het doel, maar keeper Jeroen de Harder dook de bal naast zijn goal: ruststand 0-0.

In de tweede helft was de spaarzame verlichting aangestoken en langs het veld zorgden de verlichte reclameborden voor hinderlijke situaties doordat de spelers verblind werden in het felle schijnsel. Toch was het Ajax dat wederom de eerste kansen afdwong: Cvetkovic zag zijn inzet gestopt en Lamptey trof het zijnet. In de 60e minuut kreeg Ajax de deksel op de neus: Bryan Burgerhout, de snelle rechterspits van de vogels, liet twee Ajax verdedigers zijn hielen zien en van af de achterlijn trok hij de bal scherp voor. Jan de Graaf schoot de bal onhoudbaar achter Danny Been (1-0). Mouchine el Yaacoubi kwam in het veld voor Giano Bonam en deze wissel pakte goed uit voor Ajax. In de 76 minuut speelde Yaacoubi zijn man uit en gaf de bal voor, waar Ajax topscoorder Cvetkovic bij de tweede paal de aansluitingstreffer binnen tikte (1-1). Een buiteling van een IJsselmeervogels aanvaller schreeuwde wederom voor een strafschop, die tot grote frustratie van de thuisploeg niet werd gegeven. In de 82e minuut pakte Ajax als nog de volle winst: Perry Schoenaker speelde Cvetkovic aan, die in een vloeiende beweging de ingevallen Jack van Moerkerk bereikte. De snelle spits schudde twee tegenstanders van zich af en haalde verwoestend uit: de bal verdween in de kruising (1-2). Daarna volgden er nog een aantal hachelijke momenten voor het Ajax doel, maar op het tandvlees sleepte het team de overwinning uit het vuur en was door deze winst herbstmeister geworden. Met nog één wedstrijd voor de winterstop tegen Volendam a.s zaterdag op de Toekomst begint Ajax 2 met een voorsprong van 6 punten aan deze kraker. De aanvang is 12.00 uur.

IJsselmeervogels zat. 2 - Ajax zat. 2 (1-2)

1-0 60' de Graaf (Burgerhout)
1-1 76' Cvetkovic (el Yaacoubi)
1-2 82' J. van Moerkerk (Cvetkovic)

Opstelling Ajax: Been, Meijers, Noordraven, Weverling, Silooy, Bonam (75' J. van Moerkerk), Schoenaker, Vellema, de Groot (70' el Yaacoubi), Cvetkovic, Lamptey.

Lamptey kijkt geconcentreerd Lamptey kijkt geconcentreerd