Menu

Inventarisatie spelersgroep gemaakt: nu eerst voetballen

De technische staf van Ajax heeft donderdagavond in Vale de Lobo de hele spelersgroep - 51 contractspelers - geïnventariseerd. ,,Maar ik kan er verder niets over zeggen", aldus technisch directeur Leo Beenhakker vrijdag in Vale do Lobo. ,,Laten we nu eerst lekker gaan voetballen. We zullen niet eerder dan eind maart met onze bevindingen naar buiten treden."

Beenhakker: ,, We hebben de plannen voor volgend jaar besproken ten aanzien van de huidige groep. 51 Contractspelers een voor een onder de loep gelegd en gekeken wat onze plannen zijn met ze. Ook over de aflopende contracten. Daar kan ik verder niets over vertellen, want dat gaan we eerst met de spelers bespreken. In grote lijnen weten wij wat we willen. Van het aantal contractspelers van 51 kan wel wat van af. Maar het is geen obsessie. In eerste instantie praten we over kwaliteit, daarna pas over kwantiteit. Er moet meer balans in de selectie komen, want het is een vrij onlogische situatie als er acht rechtermiddenvelders en twee linkermiddenvelders in de selectie zitten. Dat is belangrijker dan het exacte aantal spelers."

,, De evaluatiegesprekken met de spelers vinden niet in Portugal plaats. We hebben ook nog niet met Jari Litmanen gesproken. Laten we eerst weer eens lekker gaan voetballen en naar die Champions League uitkijken. Tot half maart zijn we onder de pannen en dat is belangrijker. Daarna zullen we naar buiten treden. Niet eerder dan eind maart. We zitten midden in het seizoen. Het moment moet ook goed zijn, voor Ronald uitkomen. Dus zal dat ook in overleg met hem gaan, wanneer we het nieuws naar buiten brengen."Bij Ajax staat ook de lange tijd aan Sparta verhuurde, maar nu geblesseerde John Nieuwenburg onder contract. ,, Ik heb hem veertien dagen geleden gesproken", aldus Beenhakker. ,,Toen was hij nog in Zeist aan het revalideren. Zodra hij fit is, moet hij zich bij Ajax melden en gaat hij waarschijnlijk bij Van ’t Schip trainen."

Ajax test momenteel de Roemenen Munteanu en Petre. ,,Zij gaan het weekeinde na de wedstrijd in Caïro weer naar huis. Dan gaan we eens rustig kijken wat we met hen willen. Munteanu heeft goed gespeeld tegen VfL Wolfsburg. Petre was erg nerveus, Ze kunnen veel beter want we hebben ze al vaker zien spelen."

Ajax ziet ook alle verhuurde spelers regelmatig spelen. Beenhakker: ,,Van GBA hebben we bijna iedere wedstrijd gezien. Dat doen we heel zorgvuldig. De trainers Franky van der Elst en Simon Tahamata geven ons ook informatie. Dat geldt voor alle jongens, ook voor Kras, Hersi, Van der Gun, ze worden allemaal regelmatig bekeken."

,,De technische samenwerking met GBA blijft bestaan, ongeacht of de aandelen worden verkocht. Met Sparta hebben we vooralsnog geen structurele plannen. Met Mendes hebben we de deal gemaakt dat hij een halfjaar bij ons komt en we gaan kijken of we bij Sparta iemand kunnen stallen om hen te helpen. We hebben al een samenwerking met Haarlem en GBA, daarmee is de eerste divisie en België vertegenwoordigd. Sparta is een goede club om jonge jongens te stallen. Ik kan me voorstelen dat je bij dubbele bezettingen een speler aan die clubs verhuurt. Dat is een goede situatie."