Menu
Israël maakt zich op voor Ajax

Israël maakt zich op voor Ajax

Hoewel zondag nog de competitiewedstrijd tegen NEC moet worden gespeeld, is Ajax in Israël al onderwerp van gesprek. De reis is geregeld, de accommodaties en omgeving nauwlettend bekeken en de overige voorbereidingen getroffen. Aanstaande maandag vertrekt Ajax naar Tel-Aviv om daar te proberen net zo'n mooi resultaat te boeken tegen Maccabi Tel-Aviv als in Amsterdam.

Omdat scheidsrechter Gonzaléz in de thuiswedstrijd geen enkele Ajacied hoefde te bestraffen met een kaart, mogen ook Wesley Sneijder en Anthony Obodai van de UEFA afreizen naar Israël. Beide spelers staan op scherp en weten dat als ze in het Ramat Gan stadion tegen een prent aanlopen, dat ze de uitwedstrijd tegen Juventus eind november aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van Ajax in Tel-Aviv is de tweede UEFA Champions-League-ontmoeting in Israël ooit. De eerste was op 15 september toen Bayern München naar het land afreisde om tegen Maccabi te spelen. Daarvoor moesten de duels buiten Israël worden gespeeld vanwege de onveilige situatie.