Menu

Italiaanse kranten vol lof over Ajax en Crespo

In alle Italiaanse kranten stonden natuurlijk grote foto´s van doelpuntenmaker Crespo. Hij is de held van alle Interfans. Uit de artikelen blijkt ook dat de journalisten veel respect hebben voor de manier van spelen van Ajax. Het eerste uur domineerden de Amsterdammers en kreeg Inter een les in organisatiekunde op het veld, maar dat ene doelpunt maakte alles goed.

De Gazzetta dello Sport schrijft dat de Italianen er het eerste uur niet aan te pas kwamen. Ajax was heer en meester van het veld. Chivu werd de Roemeense Nesta genoemd, de Ajacied speelde onaantastbaar en autoritair. Het spel van Trabelsi was de journalist ook in positieve zin opgevallen. Zlatan vond hij fantastisch aan de bal, maar de Zweed koos meestal de moeilijkste weg naar het doel. Trainer Cuper van Inter had eigenlijk een verkeerd elftal het veld ingestuurd: Almeyda had in de basis moeten starten, Emre en Okan hadden op de bank moeten zitten. Een kwartier voor tijd besliste het eerste schot op doel van Inter uiteindelijk de wedstrijd. Cuper noemde de drie gewonnen punten het dubbele waard.

De punten die de Gazzetta gaf aan de Ajacieden: Timmer 5,5; Trabelsi 6,5; Pasanen 5,5; Chivu 7; Van Damme 6; Galásek 5,5; Litmanen 6,5; Maxwell 6; Sikora 6; Zlatan 6,5; Van der Meyde 6. Opvallend was dat Chivu van alle spelers op het veld, ook de Italianen, de hoogste waardering kreeg.


Ajax wordt het team van de toekomst genoemd in de Corriere dello Sport. Ajax staat bekend om het mooie voetbal dat wordt gespeeld, en de journalist vindt dat het team weer is opgebloeid. Hij maakt zelfs een vergelijking met het ´totaalvoetbal´, waar Nederland zo beroemd om was. Ajax had Inter laten lijden met zijn snelle balcirculatie. Cuper zegt in de krant dat als zijn team zo door blijft spelen, zijn hart het zal begeven. Hij doelt hiermee niet alleen op de manier waarop de overwinning woensdagavond tot stand kwam, ook de twee voorgaande wedstrijden hadden een zelfde karakter.

De punten van de Corriere dello Sport: Stekelenburg 6; Timmer 6; Trabelsi 6,5; Pasanen 5,5; Chivu 6; Van Damme 6; Galásek 5,5; Litmanen 6,5; Maxwell 6; Sikora 6,5; Zlatan 6; Van der Meyde 6; Koeman 6,5. De krant kende alleeen een 7 toe aan Crespo.


Wat betreft de Tutto Sport mag de eerste helft van Inter wel worden vergeten. Het eerste half uur van de tweede helft overigens ook. Pas in het laatste kwartier, toen Recoba in het veld was gekomen, liet Inter pas wat zien. De Italianen speelden veel te traag en kwamen serieus in de problemen toen Ajax in de tweede helft het tempo nog eens verhoogde. De krant vond het verlies van de Ajacieden dan ook onterecht. In plaats van een interview met Crespo, wordt Materazzi ondervraagd. Het talent van de Nerazzurri wordt de hemel in geschreven. Naast het wedstrijdverslag wordt een artikeltje gewijd aan het feit dat Inter Zlatan voor 15 miljoen euro wil overnemen van Ajax. De spits is echter niet de enige die de club volgt. Ook Sikora, Van der Meyde, Chivu en Stekelenburg staan in de belangstelling. Volgens de krant is er sprake van een ruil Sikora-Pandev, een talentvolle spits die bij de Italiaanse club onder contract staat.

De punten volgens Tutto Sport: Timmer 5,5; Trabelsi 7; Pasanen 5; Chivu 8, Van Damme 5,5; Galásek 6,5; Maxwell 6; Litmanen 6; Sikora 6; Zlatan 6; Van der Meyde 6,5. Chivu moet de eerste plaats in het klassement van de wedstrijd delen met Crespo. De spits van Inter kreeg eveneens een 8.