Menu

Italiaanse kranten vol over buitenspelers en Zlatan

Volgens de Italiaanse kranten is vooral Ajax´ voorhoede gevaarlijk. De Italianen zijn niet erg bekend met het systeem met twee buitenspelers en weten daarom niet wat ze kunnen verwachten. De journalisten in Italië raden Inter aan om Ajax vooral niet in balbezit te laten komen.

De Gazzetta dello sport licht twee talenten uit. Materazzi van Inter en Zlatan van Ajax. Behalve talentvol, zijn beiden ook even groot. De krant beschrijft de jeugd van beide spelers, persoonlijkheden en de kwaliteiten. Van Zlatan wordt zijn techniek geroemd. Het feit dat hij zo lang is en toch zo technisch maakt hem erg bijzonder.
Verder verhaalt de Gazzetta over de persconferentie van Cuper dinsdagavond. Keeper Toldo stipt nog even de technische kwaliteiten van de Ajacieden aan en vermeldt wederom het feit van de aanwezigheid van de vleugelaanvallers en het talent van Zlatan. Het belangrijkste voor de Italiaanse sluitpost is niet verliezen.

De Corriere dello Sport wijdt een artikel aan het debuut van trainer Cuper in de Champions League. Na een afwezigheid van drieënhalf jaar is Inter weer terug op het hoogste podium in Europa. Cuper antwoordt op de vraag of hij bang is voor Ajax: ,,Ajax is zeker een ploeg om bang voor te zijn. We moeten zeker beter spelen dan vorige week tegen Rosenborg en we moeten meer kwaliteit tonen.”

Spits Crespo zegt dat winnen van Ajax de enige optie is voor Inter. In een interview vertelt de Argentijn over zijn ervaringen van de laatste periode van de Italiaanse club. Zlatan komt ook aan het woord. De ´Gouden Jongen´ loopt volgens de krant thuis rond in een Roma-shirt. Zijn gedachten zullen dus niet helemaal aanwezig zijn bij de wedstrijd, concludeert de Corriere.

Zlatan stond in de belangstelling van Inter, vandaar waarschijnlijk niet dan lof voor de ´jongen met de gouden schoenen´. Net als in de Gazzetta benadrukt Zlatan de goede teamspirit in de Ajax-selectie en het feit dat hij bij Ajax nog wil groeien in zijn spel.

Tutto Sport plaatst twee foto´s van Sikora en Van der Meyde onder elkaar. De krant vindt de Ajacieden ´spelers voor elke gelegenheid´. Er volgt een opsomming van de spelers. Sikora en Van der Meyde worden gezien als gevaarlijk, want Inter heeft geen oplossing voor het probleem met de vleugelspelers. De krant noemt Zlatan ´natuurlijk´ de bekendste Ajacied, Chivu is ook een van de sterren. Maarten Stekelenburg vindt de journalist van Tutto Sport een toekomstige opvolger van Toldo. Verder besteedt de krant woorden aan de geblesseerden van Ajax en hun invallers.

De opstelling die Inter woensdagochtend aan de UEFA heeft doorgegeven verschilt nogal van wat de kranten bedenken.
Opstelling van Inter: Toldo in het doel, de verdediging van links naar rechts: Coco, Cordoba, Adani, Emre; het middenveld van links naar rechts: Recoba, Morfeo, Dalmat, Conceicao, en Crespo en Vieri in de spits. Volgens de Gazzetta dello Sport is het echter zo: Toldo in het doel, de verdediging van links naar rechts Coco, Materazzi, Cordoba, Zanetti; het middenveld van links naar rechts: Emre, Almeyda, Di Biagio en Dalmat; de spitsen zijn hetzelfde. In Tuttu Spoet hadden ze Almeyda en Di Biagio omgedraaid en Okan in plaats van Dalmat. Over de Ajax-opstelling zijn de kranten het wel eens, alleen over Pasanen en Bergdolmo zijn de meningen verdeeld en een van de kranten zet Pienaar in plaats van Litmanen in de basis.

Uit alle artikelen blijkt dus een angst voor de buitenspelers van Ajax. En allemaal vinden ze Zlatan het grootste talent. Woensdagavond laat zullen we weten of de Italiaanse kranten dit keer gelijk hebben gehad.