Menu

Italianen hebben oogje op Ibrahimovic en Chivu

Teleurstelling alom over de uitschakeling van AS Roma in de Italiaanse sportkranten van vandaag. Weinig woorden worden vuil gemaakt aan het dappere optreden van de Ajacieden. Wel melden de journalisten zoals gewoonlijk dat de grote clubs azen op Ibrahimovic, Chivu en Van der Vaart.

`De eer van Roma. De geelroden verlaten de Champions League met opgeheven hoofd´, kopt de Gazetta dello Sport. Roma is volgens de krant met de bekende roze kleur een meester in het zichzelf moeilijk maken. En natuurlijk was er die handicap, de vroege goal van Andy van der Meyde, maar de Romeinen speelden goed en kregen uitgesproken mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. Toch controleerden de jonge Ajacieden het duel en was de inzet van met name Cassano niet genoeg om de Amsterdammers van hun stuk te brengen.

De roze krant laat tevens uitgebreid trainer Fabio Capello aan het woord die gisterenavond niet onder de indruk was van de meeste Ajacieden, maar daarentegen zeer gecharmeerd is van Ibrahimovic. ,,Ibrahimovic is bepalend’’, zegt Capello in de Gazetta. ,,Samen met Chivu brengt hij iets extra´s , de overige spelers zijn doorsnee.’’ Capello wil graag met de voorzitter van Roma, Sensi, praten over het aantrekken van de Zweedse spits. Volgens de Gazetta heeft Ibrahimovic zelf geen ambities om volgend seizoen voor de Romeinen uit te komen.

,,Ik naar Roma? Ik heb nog geen telefoontje van Sensi gehad en ik denk dat dat telefoontje niet zal komen, aangezien ze het geld niet hebben om mij te kopen. Bovendien, waarom zou ik naar een club vetrekken die uit de Champions League ligt terwijl ik het naar mijn zin heb bij Ajax?’’

Ook Tuttosport vindt dat Roma eervol is uitgeschakeld. Na de goal van Van der Meyde, die poëtisch wordt beschreven, herstelden de geelroden zich. De krant prijst Capello voor de wijze waarop hij het gemis van Totti heeft opgevangen door Tommasi een aanvallende rol te geven, die hij gisteravond uitstekend invulde. Helaas voor de Italianen gingen zijn doelpogingen naast.

Tuttosport speelt net als de Gazetta met de geruchten rondom Ibrahimovic door te stellen dat de Zweed zich kennelijk goed thuis voelt in het stadion dat het zijne zou kunnen zijn.

Tussen de verscheidene wedstrijdverslagen door besteedt Tuttosport tevens een hele pagina aan Cristian Chivu en Rafael van der Vaart, die volgens de krant in Nederland de nieuwe Marco van Basten wordt genoemd. Ook in Italië is doorgedrongen dat Van der Vaart zijn woord aan Ajax voor nog zeker één seizoen heeft gegeven, maar AC Milan wil graag nu al een optie tot koop bedingen. Zolang willen ze echter niet wachten op de `Roemeense ster´ van Ajax. Volgens de krant ligt het bod van AC Milan aan Ajax voor Chivu al klaar, maar zal de club eerst het ja-woord aan de verdediger zelf vragen. Tuttosport schrijft dat Milan Chivu volgende week zal lekker maken met het aanbod om zijn salaris dat hij bij Ajax ontvangt te verdubbelen.