Menu

Jaakke: 'Ik ben een blij en trots man'

Ajax heeft op de persconferentie na Ajax - FC Den Bosch de nieuwe voorzitter John Jaakke gepresenteerd. Jaakka werd eind januari door Ajax benaderd voor het voorzitterschap. Hij zal in het najaar van 2003 het voorzitterschap van Van Praag overnemen.

De beslissing om in te gaan op het aanbod van Ajax was geen moeilijke. De 47-jarige jurist is al jarenlang fan van Ajax. "Ik ben blij en trots dat ik hier voor u mag zitten. Al jarenlang ben ik fan van Ajax. Wanneer je dan zo'n aanbod krijgt dan kun je die eigenlijk niet weigeren. Toen ik eind januari werd gebeld, heb ik het aanbod met mijn familie en op mijn werk besproken. Kort daarna heb ik op emotionele gronden meteen 'ja' gezegd.

Jaakke zal niet zoals gepland dit jaar al het voorzitterschap van Van Praag overnemen. Door zijn drukke werkzaamheden en onbekendheid met de club heeft hij meer tijd nodig. Van Praag zal tot het najaar van 2003 het voorzitterschap op zich nemen. "Ik ben blij dat Michael van Praag zich bereid heeft gevonden om nog een jaar door te gaan. In deze tijd zal hij mij introduceren aan de leden en de mensen binnen de club. We hebben dit samen goed doorgesproken. Ik zal mij de komende maanden op de achtergrond voorbereiden op mijn functie.'