Menu
Jaakke: 'Voetbaltoekomst Trabelsi nu belangrijkste'

Jaakke: 'Voetbaltoekomst Trabelsi nu belangrijkste'

Hatem Trabelsi is nog altijd Ajacied. De Tunesiër was in onderhandeling met Arsenal, maar tot een transfer is het niet gekomen. Dat betekent dat de rechtsback onder contract blijft staan bij Ajax. ,,De partijen kwamen er onderling niet uit", aldus financieel directeur Jeroen Slop. ,,Ajax wilde Trabelsi niet cadeau doen aan Arsenal. Dat past niet in ons beleid."

Trabelsi was het aan het eind van vorig seizoen niet eens met de eenzijdige optie in zijn contract. De Noord-Afrikaanse international vond dat hij aan het einde van vorig seizoen transfervrij was, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde Ajax in het gelijk. Ook de door Trabelsi verzochte ontbinding van de arbeidsovereenkomst vanwege een “verstoorde arbeidsrelatie” is toen door de arbitragecommissie afgewezen.

Vervolgens was Arsenal in gesprek met de verdediger, maar trainer Arsène Wenger liet voor het Amsterdam Tournament weten dat hij eigenlijk al niet meer rekende op de komst van de Ajacied. Dat die verwachting uitkwam, bleek dinsdagavond 31 augustus na het sluiten van de internationale transfermarkt. Trabelsi gaat niet naar een andere club.

,,We laten nu de tijd zijn werk doen”, aldus voorzitter John Jaakke. ,,We rekenen op het gezond verstand van Hatem en zijn zaakwaarnemer. Natuurlijk zullen ze de teleurstelling van het mislukken van de transfer weg moeten slikken, maar ze moeten zich ook realiseren waar het hier om gaat. En dat is de voetbaltoekomst van Trabelsi. Het is in ons belang en in zijn belang dat hij weer gaat spelen. Daar moeten we samen uit zien te komen.”