Menu
Jaap Stam aanvoerder van Ajax

Jaap Stam aanvoerder van Ajax

Jaap Stam is door trainer Henk ten Cate aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Ajax. De oefenmeester deelde dat de ervaren verdediger in het trainingskamp De Lutte mee na de wedstrijd tegen ABS. ,,Ik voel me vereerd", aldus Stam.

Jaap Stam kwam aan het begin van dit seizoen over van AC Milan en was daarvoor jarenlang speler van onder andere het Engelse Manchester United. ,,Daar ben ik ook wel eens aanvoerder geweest", sprak de Kampenaar na het met 0-11 gewonnen oefenduel tegen ABS. ,,Alleen nooit de vaste aanvoerder. Dat ik de aanvoerder van Ajax ben, vind ik een eer. Ajax is een grote club. En ik voel dat er dit seizoen iets moois kan groeien in deze groep."

,,Jaap is een grote speler", verklaarde Henk ten Cate zijn keuze voor Stam als nieuwe aanvoerder. ,,Als tweede aanvoerder heb ik Kenneth Perez gekozen, hij is de aanvoerder uit de groep buitenlandse spelers, al is hij natuurlijk inmiddels voor driekwart Nederlands, en de derde aanvoerder voor komend seizoen is Klaas Jan Huntelaar, uit de groep jonge honden. Zo zijn alle geledingen van de selectie vertegenwoordigd. Jaap zal zijn rol op zijn eigen manier invullen. Hij is ook iemand naar wie de spelers luisteren, hij zal het verlengstuk zijn van de coach in het veld en de spreekbuis namens de groep. Als je ziet wat hij vanavond al uitstraalde. Jaap is een winnaar, hij traint altijd goed en is een echte prof. De jonge spelers kunnen veel van hem leren."