Menu
‘Jaap Stam heeft een fantastische uitstraling’

‘Jaap Stam heeft een fantastische uitstraling’

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. Deze keer vertelt Ron Persoon, die behoorlijk op Jaap Stam lijkt, wat Ajax voor hem betekent.

Supporter: Ron Persoon
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Hillegom
Seizoenkaarthouder: Ik heb vroeger toen Ajax nog in de Meer en het Olympisch Stadion speelde, een seizoenkaart gehad. Tegenwoordig heb ik een clubkaart. Als ik niet naar het stadion kan komen, bekijk ik de wedstrijden in het café.

Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben al ruim dertig jaar Ajax-supporter. En dat is best wel vreemd want ik kom eigenlijk uit een echt Feyenoord-gezin. Mijn vader en broer waren voor Feyenoord en ik ging zelfs wel eens mee naar wedstrijden. Maar ik vind Ajax gewoon een mooiere club. En daar was ik al heel jong achter."

Met wie ga je naar de wedstrijden van Ajax:
,,Dat verschilt. Tegenwoordig ga ik vaak met een buurjongen en zijn vader. Maar af en toe ga ik ook met vrienden."

Mooiste Ajax-moment:
,,Mijn mooiste Ajax-moment is eigenlijk niet echt één moment, maar een langere periode: het seizoen 1991-1992. Ajax mocht na de schorsing vanwege het staafincident na lange tijd weer Europees voetbal spelen. Ik ben toen de club overal achterna gereisd. Dat was een fantastische tijd: Ajax won de UEFA Cup en er stond in die tijd zelfs een keer een foto van me in de krant waarop ik met fakkels in mijn hand Ajax aanmoedig."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Dat blijft toch de omhaal van Marco van Basten tegen FC Den Bosch. Van Basten is op Johan Cruijff na de beste voetballer die we in Nederland gehad hebben. En als hij niet zo vroeg had moeten stoppen, was hij misschien nog wel groter geworden dan Cruijff. Van mij mag Van Basten in de toekomst ook coach worden van Ajax. Ik heb veel vertrouwen in hem."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Dan zeg ik Jaap Stam, ook al is hij net gestopt. Zijn uitstraling en zijn rushes maakten hem tot een fantastische voetballer. Hem liep je echt niet zomaar omver. Qua uiterlijk lijk ik behoorlijk op hem. Ik werd al vaak met hem vergeleken toen hij bij Manchester United voetbalde."

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Dat is Jari Litmanen: een rustig mannetje dat heel veel mooie doelpunten maakte en over een uitstekende pass en afstandsschot beschikte. Ik heb thuis het shirt dat hij droeg tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Dat is me heel veel waard."

Favoriete club naast Ajax:
,,Arsenal en Glasgow Rangers. Arsenal ben ik gaan volgen vanwege Dennis Bergkamp; ook een mooie voetballer. Hij heeft Arsenal eigenlijk weer naar de top gebracht. En heb ook een zwak voor Glasgow Rangers omdat een paar vrienden van mij fan van die club zijn. Dan begint zoiets toch een beetje te groeien."

Ajax is voor mij..:
,,De nummer één van Nederland."