Menu
'Jaap Stam is heel belangrijk voor mij'

'Jaap Stam is heel belangrijk voor mij'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Vaclav Cerny.

Over een paar uurtjes staat Ajax A1 in de play-off ronde van de Youth League. Dit zijn heel mooie wedstrijden waar ik als liefhebber graag bij ben. Ik speelde in de eerste Europese wedstrijd in Duitsland mee met dit elftal en scoorde ook nog. Ik ben blij dat het daarna ook goed is gegaan en dat de play-offs zijn bereikt  In de tussentijd is er met mijzelf ook veel gebeurd. Ik focus mij nu op de trainingen en de wedstrijden van Jong Ajax en hoop dat ik met Ajax 1 mag meetrainen. Ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik na het trainingskamp in Turkije niet meer in Ajax 1 heb gespeeld. Dat ik vandaag bij de selectie van de A1 zit is weer een mooie afwisseling. Hopelijk kan ik het verschil maken.

Bij Jong Ajax hebben we onlangs vier wedstrijden op rij gewonnen,  jammer genoeg kreeg die reeks tegen FC Eindhoven geen vervolg. Dat we daarvoor wel zo’n mooi serie maakte, was prima en ook nodig. Er is nu een hele goede sfeer in het team. Zelf ben ik tactisch sterker geworden. Elke dag praat ik even met de trainers en dan vooral met Jaap Stam. Hij is echt heel belangrijk voor mij. Dan praten we tien minuten en daarin luister ik goed en leer ik snel.  Ook door het spelen in de Jupiler League ben ik sterker geworden. Ik kan de situaties beter lezen. Ik ben geduldiger geworden.

Frenkie de Jong
In de winterstop kregen we Frenkie de Jong in ons team. Hij heeft zich heel snel aangepast en bleek direct belangrijk.  We weten elkaar goed te vinden  en we gunnen het elkaar. Dat was al te zien in onze eerste wedstrijd samen. Tegen NAC hadden we een paar mooie acties waarbij Robert Muric, Sam Hendriks en Abdelhak Nouri ook betrokken waren. Frenkie denkt hetzelfde als wij, daardoor voelen we elkaar goed aan. Die wedstrijd tegen NAC was wel mooi. Niet dat ik het steeds heb terug gekeken. Eén keer in de samenvatting en een keer met de trainers. Ik had een paar mooie acties.

Wij zijn met Jong Ajax onderweg om onze ambities waar te maken, namelijk  in de top vijf komen. Dat wilden we de eerste helft van de competitie al, maar dat lukte toen niet. Maar we worden alsmaar sterker. Voorheen gaven we wedstrijden in de slotfase nog wel eens weg. Dat doen we nu niet meer. We maken samen stappen en daarom moeten we hoger op de ranglijst kunnen komen. Elke wedstrijd wil ik de trainers laten zien dat ik het kan. Ik heb nu vier keer negentig minuten gespeeld. Bovendien train ik extra op afwerken of doe ik krachttraining. Ik wil beter worden en daar werk ik heel hard aan.”