Menu

Jaap Stam niet tegen Ierland

ZEIST (ANP) - Jaap Stam is dinsdag geschrapt uit de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, zaterdag in de Arena. De verdediger van Manchester United kampt met een scheurtje in zijn linkerhamstring. Stam liep de blessure zaterdag op in het duel tegen West Ham United. De verwachting is dat hij ongeveer drie weken uit de roulatie is.

Ook Mark van Bommel heeft dinsdag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De middenvelder van PSV liep zondag in het competitieduel tegen FC Utrecht een blessure aan het hoofd op. Dinsdagochtend liet de international in Geldrop nog een MRI-scan maken, 's middags in Hoenderloo bleek hij echter nog teveel last te hebben van de blessure.

Eerder haakten al Boudewijn Zenden (scheurtje hamstring) en Marc Overmars (kneuzing knie) af. Bondscoach Van Gaal heeft Jeffrey Talan en Anthony Lurling, beiden van Heerenveen, aan de groep toegevoegd.

Voor Lurling (23) is het de eerste uitverkiezing voor Oranje. Hij kwam vorig seizoen naar Heerenveen. Daarvoor speelde hij vijf jaar voor FC Den Bosch. De selectie van Van Gaal bestaat nu uit achttien man.