Menu

Jaar met ups & downs voor Aron Winter

Winter is een van de Ajacieden die, na verhuurperiode aan Sparta, weer terugkeerde in Amsterdam. Hij speelde tot nu toe niet zoveel als hij had gehoopt, maar haalde toch positieve dingen uit afgelopen jaar.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Op Kerstavond heb ik met een aantal hartsvrienden een dineetje. Eerste Kerstdag ben ik lekker thuis met mijn gezin. Onder de boom hebben we cadeautjes voor de kinderen natuurlijk. Tweede Kerstdag ben ik bij mijn schoonfamilie en een groep vrienden. Met Oud en Nieuw ben ik ’s avonds met mijn gezin en familie. We hebben alles in huis, oliebollen, champagne, vuurwerk, wijn, noem maar op. Na twaalven ga ik meestal nog even naar wat vrienden en kennissen."

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Een van de belangrijkste gebeurtenissen in afgelopen jaar was de moord op Pim Fortuyn. Het heeft veel onenigheid en discussie losgemaakt. Het kabinet is gevallen. In sportief opzicht was het kampioenschap van Ajax het belangrijkste. De keer daarvoor was al weer een aantal jaren geleden."

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik verwacht dat we weer kampioen worden en ik hoop dat we ver komen in de Champions League. Het is een jaar met ups & downs geweest. Ik heb een aantal teleurstellingen te verwerken gehad, maar verder is het gelukkig een gezond jaar geweest."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Eerst met mijn vrouw en kinderen, daarna met mijn hartsvrienden."