Menu
'Jablonec nu nog onbekende tegenstander'

'Jablonec nu nog onbekende tegenstander'

Ajax werd tijdens de loting van de play-offs om plaatsing voor de UEFA Europa League gekoppeld aan het Tsjechische FK Jablonec. Frank de Boer kon in een eerste reactie nog weinig zeggen over de aanstaande opponent: ,,Het is voor ons een onbekende tegenstander.”

Gezien de vorige wedstrijden van FK Jablonec in de 3e voorronde van de Europa League moet Ajax echter op zijn hoede zijn: ,,Jablonec heeft in de vorige ronde FC Kopenhagen uitgeschakeld. Kopenhagen is toch een gerenommeerde ploeg die regelmatig Champions League speelt. Verder weet ik dat hun aanvoerder nog bij Shaktar Donetsk heeft gespeeld.”

FC Kopenhagen versloeg Jablonec weliswaar in Tsjechië met 0-1, maar in de return ging het helemaal mis voor de Denen. Door treffers van Thomas Wagner, Jan Gregus en Martin Pospisil won Jablonec, mét aanvoerder Thomas Hübschman, met 2-3 en plaatste zich zodoende voor de play offs om een plek in de groepsfase van de Europa League.

Volgens De Boer is het behalen van de groepsfase in de Europa League cruciaal: ,,We willen overal zo ver mogelijk komen. Het liefst deden we dat natuurlijk op het hoogste podium in de Champions League, maar voor onze groep is het heel belangrijk dat we het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken. Met het spelen van drie wedstrijden in een week krijgen de spelers meer ervaring. We gaan er alles aan doen om de poulefase te bereiken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer: ,,Heel belangrijk dat we hoofdtoernooi Europa League bereiken."
Frank de Boer: ,,Heel belangrijk dat we hoofdtoernooi Europa League bereiken."