Menu
Jabulani's en CL-ballen op de Toekomst

Jabulani's en CL-ballen op de Toekomst

Het was een symbolisch plaatje maandagochtend op sportcomplex de Toekomst. De Jabulani, Ajax’ vaste bal bij thuisduels, en de speciale Champions League-ballen van adidas lagen door elkaar op het trainingsveld. Het gaf twee dagen na Heracles – Ajax (1-4) goed aan wat woensdag komen gaat: de CL-kraker AJ Auxerre - Ajax.

‘Carlo! Eén keeper alsjeblieft’, klinkt het halverwege de training uit de mond van Luis Suarez. Hij verduidelijkt zijn vraag met een opgestoken wijsvinger. De aanvoerder heeft een ruime voorraad Jabulani’s klaarliggen voor een afwerkingoefening op doel. Het enige wat ontbreekt is een keeper. Het verzoek aan keeperstrainer Carlo l’Ami wordt snel ingewilligd. Jordy Deckers meldt zich snel in het lege doel, waarna de oefening kan beginnen. Suarez - afgelopen zaterdag twee keer aangever bij een doelpunt - zet voor, Vertonghen, El Hamdaoui, De Jong en Lindgren werken beurtelings af.

De afwerkingoefening is het moment waarop de CL-ballen en Jabulani’s van elkaar worden gescheiden. De CL-bal wordt bij de rondo gebruikt, de Jabulani bij de afwerkingoefening. Wat verder opvalt zijn de felgele schoenen van een viertal Ajacieden. Stekelenburg, Vertonghen, Alderweireld en De Jong vallen op met hun haast fluoricerende adidas-kicksen.

De felgele adidas-kicksen van Vertonghen. De felgele adidas-kicksen van Vertonghen.

De sfeer bij de zeventien Ajacieden (Anita en Bonevacia trainden apart en de keepers Stekelenburg, Verhoeven, Deckers en Bizot trainden op het naastgelegen veld, red.) is ontspannen en er wordt geregeld gelachen. Het plezier straalt van de gezichten af en ook de schaterlach van Suarez is nooit ver weg tijdens de rondo. De Uruguayaan heeft zoals gebruikelijk altijd veel lol bij dergelijke oefeningen. Zijn aanstekelijke lach levert vaak ook lol bij zijn teamgenoten op.

Laat de vrolijkheid een voorbode zijn van een succesvolle trip naar Frankrijk. Woensdagavond wacht het belangrijke Champions League-duel met Auxerre. Bij winst is Ajax zeker van overwintering in de Europa League. Bovendien blijft dan ook de tweede plaats in poule G van de Champions League nog steeds in het vizier. Het kan mogelijk een mooi slot met de wedstrijden tegen Real Madrid (thuis) en AC Milan (uit).

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Anita, die aan het duel met Heracles lichte hamstringklachten overhield, en Bonevacia trainden apart. Anita, die aan het duel met Heracles lichte hamstringklachten overhield, en Bonevacia trainden apart.
Oleguer traint ondanks zijn gebroken neus zonder speciaal masker. Oleguer traint ondanks zijn gebroken neus zonder speciaal masker.