Menu
Jairo Riedewald verlengt contract

Jairo Riedewald verlengt contract

Ajax en Jairo Riedewald hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2018. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 maart 2015 in en loopt tot en met 30 juni 2019.

Riedewald werd op 9 september 1996 geboren in Haarlem. De linksbenige verdediger speelt vanaf 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 19 december 2013 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd IJsselmeervogels - Ajax (0-3). Tot nu toe speelde Riedewald 31 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

,,Er spreekt vertrouwen uit dat ik nu alweer mijn contract kan verlengen”, zegt de 18-jarige Riedewald. ,,Ik heb de afgelopen periode veel wedstrijden gespeeld, veel bij de selectie gezeten. Dit wil ik doorzetten. Gewoon mijn eigen 'ding' blijven doen en laten zien wat ik kan.”

Marc Overmars is duidelijk over de contractverlenging. ,,Jairo heeft weer wat stapjes gemaakt op de ladder”, aldus de directeur voetbalzaken. ,,Het is een fysiek sterke jongen, die ook nog eens heel goed kan voetballen. Hij is gewoon heel gewoon goed bezig, en wij hebben er ontzettend veel vertrouwen in dat hij gaat slagen bij Ajax.”

Natuurlijk wordt Riedewald nog vaak herinnerd aan zijn competitiedebuut in Ajax 1. Eind 2013 bezorgde hij Ajax uit bij Roda JC het winterkampioenschap. Met twee goals in de laatste vijf minuten boog hij een 1-0-achterstand om tot een 1-2-zege. ,,Veel mensen hebben het daar nog over", zegt Riedewald. ,,Maar ik hoop dat de mensen me over een paar jaar ook herinneren vanwege andere wedstrijden en doelpunten.”

Tekst en foto's: Ajax.nl