Menu

Jambor laat thuisblijvers zweten

Terwijl hun collega's bij de incheckbalie op Schiphol stonden, werkten drie andere Ajacieden zich op het trainingsveld in het zweet. Maarten Stekelenburg, David Mendes da Silva en Victor Sikora waren de enigen die op maandagochtend het veld betraden.

De drie kregen bijna een privétraining voor de kiezen, want O'Brien en Van der Vaart mochten zich weer aansluiten bij de groep en zijn dus mee naar Engeland. Sikora liep vooral rondjes om het verder lege veld. 'Want Laszlo weet niet wat een bal is", grinnikte de linksbuiten, voordat hij er door looptrainer Jambor weer op uit werd gestuurd voor een rondje. Sikora had een vrolijke bui, getuige ook de foto, waar hij dolt met Jambor als die hem voor de zoveelste keer langs de lijnen laat lopen.

Uithijgen deed Sikora wel op de cornervlag vanwaar hij een prima zicht had op Stekelenburg en Mendes da Silva, die een lesje in het korte werk kregen. Aanzetten, sprinten, draaien en door. Het ging er pittig aan toe. Voor Stekelenburg viel het niet altijd mee. Zijn korte bochtenwerk bracht hem zelfs een keer tot val. Maar schade hield de doelman er niet aan over. Hij kon 'gewoon' zijn slopende slotoefening uitoefenen, die bestond uit wat langer loopwerk.

De ochtendafsluiting voor de van Sparta gehuurde Mendes bestond uit het met een lange bal aanzetten van sprintjes, die werden afgerond met een schot op doel. Ook dat hakte er flink in, maar gelukkig herstelde het trio snel. Want van de ademnood waar ze mee kampten, was niets meer te merken toen de thuisblijvers van het bruggetje afkwamen.

Mido en Litmanen werkten binnen in het krachthonk aan hun herstel. Litmanen laat desgevraagd weten dat het steeds beter gaat. ,,Ik ben hard aan het trainen maar het is nog niet duidelijk wanneer ik weer kan spelen".