Menu
Jan Siemerink nieuwe teammanager Ajax

Jan Siemerink nieuwe teammanager Ajax

Jan Siemerink is met ingang van 22 februari 2018 teammanager van het 1e elftal van Ajax. Hij volgt in die functie Tjerk Smeets op, die per 1 februari (2018) als technisch directeur in dienst trad bij de Nederlandse honkbalbond (KBSB).

Siemerink (Rijnsburg, 14 april 1970) was de afgelopen jaren directielid bij de Nederlandse  tennisbond (KNLTB) en captain van het Nederlandse Davis Cup-team. In de periode 1989 - 2002 was Siemerink professioneel tennisser. In het enkelspel won Siemerink 4 ATP-toernooien en was de 14e plek in 1998 zijn hoogste ATP-ranking.

In het dubbelspel zegevierde hij bij 10 ATP-toernooien en was de 16e plaats in 1996 zijn hoogste positie op de ATP-ranking. Komende week is Siemerink bij het ABN AMRO World Tennis Tournament onder meer nog actief als commentator bij Ziggo Sport, waarna hij zich dus per 22 februari gaat toeleggen op zijn nieuwe functie bij Ajax.

Enthousiast na gesprekken met Van der Sar en Overmars
Siemerink: ,,Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg. Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij hebben gekozen. Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden.”

Lees ook: Tjerk Smeets technisch directeur KNBSB

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots