Menu

Jan van Halst blij met situatie

Uiteraard was Jan van Halst na de eerste training van het jaar 2002 het middelpunt van de belangstelling. De middenvelder is door trainer Ronald Koeman teruggehaald bij de selectie. ,,Maar als er drie aankopen waren geweest in de winterstop had ik zo door kunnen lopen", relativeert de nuchtere Van Halst.

,,Ik laat me niet gek maken", liet Van Halst de verzamelde pers na de training weten. ,,Dat deed ik niet bij de negatieve berichten en nu het positief is, doe ik dat ook niet. Maar ik ben blij met de situatie. Ik zal nog blijer zijn als het straks goed gaat. Daarom juich ik nu niet te hard."

Van Halst is topfit. ,,Ik heb bij Ajax 2 meegetraind onder leiding van Jan Olde Riekerink. Dat vind ik een geweldig goede trainer waar ik veel van heb geleerd. Hij is heel fanatiek en heeft mij als mens goed opgevangen. Daar ben ik hem erg dankbaar voor."

,,Naast de trainingen heb ik de afgelopen maanden goed voor mijzelf gezorgd. Zodat als er een club zou komen, ik klaar was om te spelen. En wedstrijdritme? Dat vind ik zo'n vaag begrip. Ik kwam eens na een langdurige blessure terug en speelde de eerste drie wedstrijden geweldig. Daarna ging het dramatisch."

Na zijn verwijdering uit de A-selectie keerde Van Halst met zijn gezin terug naar Enschede. Een terugkeer naar de omgeving van Amsterdam zit er echter niet in. ,,Ik heb het thuis wel voorgesteld, maar mijn vrouw zei dat ik dan eerst zou moeten scheiden. Dat doen we niet. Ik heb wel genoeg slaapplekken in Amsterdam of omgeving, dus het komt wel goed."

Het moment van zijn terugkeer is niet verkeerd, vindt hij zelf. ,,Het is fijn dat het niet midden in een wedstrijdenreeks is. Nu kan ik de hele voorbereiding meemaken. De jongens kenden ik wel, maar nu zie ik ook hoe ze zich in de kleedkamer gedragen en dat is verrassend moet ik zeggen. Ik ga hier niet vertellen wie wat doet, dat houd ik intern."

Van Halst ziet de huidige ontwikkeling allemaal nuchter aan. ,,Toeval overkomt je", is zijn motto. ,,Er is toevallig een nieuwe trainer, die het toevallig in mij ziet zitten. Koeman heeft tegen mij gezegd dat hij mij bruikbaar vindt. De rest is aan mij. Ik ga dan ook mijn stinkende best doen. Ik barst nog van de ambitie."