Menu

Jan van Halst en Ajax beëindigen contract

Ajax en Jan van Halst hebben vanochtend overeenstemming bereikt over de beëindiging van zijn contract. De verbintenis die Ajax had met Jan van Halst zou op 30 juni van dit jaar aflopen.

Ajax-coach Ronald Koeman gaf eerder al aan in de wedstrijden van Ajax geen gebruik meer te zullen maken van de diensten van Jan van Halst, die inmiddels emplooi gevonden heeft bij Vitesse.

"Omdat Jan bij ons niet meer aan spelen toekwam, gunnen wij Jan een andere club die hem wel kan opstellen," aldus Ajax' technisch directeur Leo Beenhakker. "Jan is een speler die zich ook in voor hem moeilijke tijden uitermate correct heeft opgesteld en daar heeft Ajax diepe bewondering voor."

Jan van Halst debuteerde op 8 augustus 1999 in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord bij Ajax. Hij speelde 44 officiële wedstrijden voor de regerend landskampioen en bekerhouder, zonder te scoren. In het seizoen 2001-2002 werd Van Halst door Ajax aan Fortuna Sittard verhuurd. Door Co Adriaanse werd hij vervolgens uit de A-selectie van Ajax verwijderd. Ronald Koeman haalde Jan van Halst op 7 januari 2002 weer terug bij het eerste team.

Van Halst begon zijn carrière in de eredivisie in 1988 in zijn geboorteplaats Utrecht. Na één seizoen FC Wageningen speelde hij een decennium lang voor FC Twente. Jan van Halst speelde in totaal 322 wedstrijden in de ere- en eerste divisie en maakte in die duels 21 doelpunten.