Menu
Janssen heeft eerste schaal binnen

Janssen heeft eerste schaal binnen

Frank de Boer koos dinsdagochtend voor een alternatieve training. In plaats van op het vertrouwde gras van de Toekomst werkten de Ajacieden zich bij The Beach in Aalsmeer in het zweet. Het voetvolleytoernooi leverde een zinderende finale tussen Team Vertonghen en Team Janssen op. De jarige Vertonghen trok tijdens de eindstrijd aan het kortste eind: 15-12.

,,Ik heb alvast een schaal'', zei Theo Janssen met een grote glimlach toen hij rond 13:00 uur met de gewonnen schaal de bus instapte. Samen met Christian Eriksen en Daley Blind kroonde de middenvelder zich dinsdag tot winnaar van het Ajax Voetvolleytoernooi in Aalsmeer. Na anderhalf uur voetvolley in zomerse omstandigheden had Team Janssen het beste voor het laatst bewaard. Hoewel de winnaars eerst nog op setpoint de bal in het net serveerden, sloegen Janssen en co een rally later alsnog toe. Begeleid door de klanken van ‘Three Little Birds’ smaakte de overwinning extra zoet.

De zege van Team Janssen zorgde ervoor dat jarige job Jan Vertonghen zijn 25ste verjaardag niet kon opvrolijken met de eerste plaats. Samen met André Ooijer (die gaandeweg de poulefase nog even slim naar het doelsaldo informeerde bij de scheidsrechter) en Siem de Jong, moest hij genoegen nemen met zilver. Toch werd de verjaardag van Ajax’ aanvoerder allerminst vergeten. Daags voordat Johan Cruijff zijn 65ste verjaardag viert, kreeg Ajax’ nummer 4 felicitaties te over. Toch had de Belg die uiteraard graag ingeruild voor felicitaties als winnaar van het toernooi.

De jarige Jan Vertonghen verloor in de finale van Team Janssen. De jarige Jan Vertonghen verloor in de finale van Team Janssen.

Voor Team Verhoeven was er ook nog een beetje reden tot juichen bij de indoor strandlocatie in Aalsmeer. Samen met Nicolás Lodeiro en Dico Koppers legde hij beslag op de derde plaats. Voor Team Anita (samen met Sigthórsson en Aras Özbiliz) restte daarom de een-na-vervelendste plaats in de sport: plek 4.

De strandtraining vormde voor de Ajacieden een welkome afleiding in het strakke schema waarin de koploper van de Eredivisie richting het kampioenschap aftelt. Met nog drie wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong op AZ en Feyenoord lijkt de 31ste landstitel nog slechts een kwestie van tijd. Zondag op bezoek bij FC Twente krijgt Ajax de eerste van drie kansen om het kampioenschap te veroveren. Het zou voor Janssen de ultieme bekroning zijn op zijn eerste jaar bij Ajax. De ene hand waarmee hij de echte kampioenschaal vastheeft, wordt hopelijk snel verdubbeld.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Controle bij Theo Janssen. Controle bij Theo Janssen.
Thulani Serero raakte zo nu en dan verstrikt in het net. Thulani Serero raakte zo nu en dan verstrikt in het net.
Siem de Jong bleek ook in het zand een goede kopper te zijn. Siem de Jong bleek ook in het zand een goede kopper te zijn.
Lorenzo Ebecilio zet alles op alles om de bal over het net te koppen. Lorenzo Ebecilio zet alles op alles om de bal over het net te koppen.
Dmitry Bulykin in actie bij The Beach. Dmitry Bulykin in actie bij The Beach.
Aras Özbiliz legt de bal met gevoel over het net. Aras Özbiliz legt de bal met gevoel over het net.
Frank de Boer had het duidelijk naar zijn zin. Frank de Boer had het duidelijk naar zijn zin.
Kolbeinn Sigthórsson serveert in Aalsmeer. Kolbeinn Sigthórsson serveert in Aalsmeer.
And the winner is... And the winner is...
...Team Janssen! ...Team Janssen!