Menu
Janssen wil direct prijs pakken

Janssen wil direct prijs pakken

Als er iemand blij is met de afsluiting van de seizoensvoorbereiding is het wel Theo Janssen. De middenvelder, die afgelopen woensdag zijn 30ste verjaardag vierde, heeft er tijdens zijn loopbaan nooit een geheim van gemaakt geen fan te zijn van oefenduels, waar behalve de eer niets op het spel staat. Janssen wil graag starten met het ‘echte werk’; te beginnen zaterdag tegen zijn oude club FC Twente.

,,Ik heb wedstrijden nodig met een leuke sfeer en een goed veld en kan dan ook niet wachten op de wedstrijd van zondag tegen FC Twente”, blikt de kersverse Ajacied alvast vooruit op het duel om de Johan Cruijff Schaal. ,,Vooral omdat het ergens om gaat. Al moet ik zeggen dat de Johan Cruijff Schaal de minst belangrijke prijs is van de drie. Maar als je iets kunt pakken moet je dat doen. Het zou dom zijn zulke kansen te laten liggen.”

Naarmate de tweestrijd om de Supercup nadert stijgt ook het vormpeil van Janssen zienderogen. ,,We komen nu steeds dichter bij de competitie, dus zul je ook wat meer van jezelf moeten laten zien”, stelt de Arnhemmer. Dat hij al zo snel de degens kruist met zijn oude club zegt de international niet zoveel. ,,Mensen om me heen vinden het gekker dan ik. Het zal leuk zijn om weer bekenden te zien”, doelt de international op onder anderen Wout Brama, Sander Boschker en Peter Wisgerhof met wie hij nog steeds contact onderhoudt.

,,Als je de Johan Cruijff Schaal kunt pakken moet je dat doen. Het is de minst belangrijke prijs, maar het zou dom zijn zulke kansen te laten liggen." ,,Als je de Johan Cruijff Schaal kunt pakken moet je dat doen. Het is de minst belangrijke prijs, maar het zou dom zijn zulke kansen te laten liggen."

Janssen vervolgt: ,,Toch vond ik het vreemder om na veertien jaar Vitesse met Twente tegen ze te spelen. Vooral omdat ik heel lang bij Vitesse heb gespeeld en een heel grote band had met iedereen. Bij Twente heb ik ook een goede band met de supporters en alles er omheen, maar minder dan bij Vitesse. Het zal zaterdag speciaal zijn, maar het is niet zo dat ik straks sta te bibberen op het veld.”

Ook over zijn huidige werkgever is Janssen zeer te spreken. ,,Ik heb mijn plaats gevonden in de groep. Het is sowieso een heel leuke groep die openstaat voor nieuwe jongens. Iedereen wordt goed opgevangen.” Janssen kwam overigens een maand geleden bij zijn entree niet helemaal in een vreemde omgeving terecht. Als ‘broekie’ speelde hij bij Vitesse namelijk nog aan de zijde van jongens als Michel Kreek en Orlando Trustfull, die tegenwoordig de C1 en B1 van Ajax onder hun hoede hebben. ,,Verder kende ik ook al veel jongens van het Nederlands elftal. Als je dertien, veertien jaar in het betaalde voetbal zit kom je sowieso altijd weer jongens tegen. Met de een heb je al een klik op het veld en met de ander misschien iets minder. Als je elkaar dan leert kennen gaat dat meestal wel goed.”

Ook op sportief gebied heeft Janssen bij Ajax niets te klagen. ,,Bijna alle geblesseerde jongens zijn weer terug, dus dat ziet er goed uit. We zijn er in elk geval helemaal klaar voor.”

Tekst: Ajax.nl / Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst