Menu
Japanse adidas-delegatie bezoekt Ajax

Japanse adidas-delegatie bezoekt Ajax

Een Japanse groep van adidas brand managers, adidas Exile en adidas miCoach-specialisten kwamen afgelopen week naar Ajax voor een kijkje achter de schermen. Japanner in Ajax-dienst Hiroyuki Shirai, was als extra gastheer ingezet. De al acht jaar in Nederland wonende videospecialist en trainer van Zaterdag 2 kon zijn landgenoten in zijn moedertaal extra toelichting geven.

Het doel van de Japanse delegatie was om zoveel mogelijk van de Ajax’ filosofie en werkwijze tot in de details onder de knie te krijgen. Daarvoor was in samenwerking met de Ajax development staf en enkele trainers van de opleiding een uitgebreid dagprogramma opgetuigd. Uiteraard was er ook tijd om de training van Ajax 1 te bekijken en rond te kijken op de Toekomst inclusief adidas Performance track en het indrukwekkende adidas miCoach Performance Centre.

Daarnaast werd er geluncht met de trainers van de beloften Gery Vink en John Bosman en vertelde de development afdeling in persoon van Gavin Benjafield over de totale innovatie die is doorgevoerd op de Toekomst. Individueel trainer Bryan Roy gaf een toelichting op het plan Cruijff en de Ajax opleidingsfilosofie. Tot slot werd ruimschoots aandacht besteed aan het verzamelen en analyseren van de trainingsdata door alle metingen die Ajax verricht in en rondom het miCoach lab.

Als afsluiter bezocht de Japanse groep de Ajax Experience aan het Rembrandtplein om zo met een voldaan en uitgebreid Ajax-gevoel de inspirerende dag af te sluiten.

Tekst en foto's: Ajax.nl