Menu
Japanse delegatie steekt licht op bij Ajax

Japanse delegatie steekt licht op bij Ajax

Een groep van 12 hoofden jeugdopleiding van clubs uit de Japanse J-League is deze week op bezoek bij Ajax. Via een gevarieerd programma krijgen ze inzicht in de werkwijze binnen de jeugdopleiding van Ajax.

De gasten uit Azië zijn sinds afgelopen vrijdag in Nederland en gaan dinsdag weer terug naar Japan. In de afgelopen dagen brachten ze onder andere een bezoek aan Ajax - PEC Zwolle en een wedstrijd van Ajax O19. Verder waren er ontmoetingen met de Ajax-directie, hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali, hoofd jeugdscouting Patrick Ladru, O19-coach Aron Winter en andere coaches en stafleden van de jeugdopleiding. Ook bij partnerclub AFC werd aan kennisuitwisseling gedaan.

Ajax Coaching Academy
Het bezoek van de hoofden jeugdopleiding uit de Japanse hoogste voetbalafdeling vloeit voort uit een bezoek van Corné Groenendijk en Casimir Westerveld (Ajax Coaching Academy) aan de Japanse voetbalbond. Dit sloot afgelopen mei aan op de Ajax China Tour, waar de Ajax Coaching Academy in samenwerking met adidas verschillende voetbalclinics verzorgde in Beijing in Shenyang. De Japanse bond en clubs willen graag stappen zetten in het opleiden van jonge voetballers. Er wordt samen met Ajax gekeken of er op dat vlak een samenwerking kan worden opgezet.

,,Als je een (jeugd)coach beter kan maken, werkt dat ook door op de spelers”, zei Groenendijk dit voorjaar in China. ,,We kunnen natuurlijk de kinderen trainen, maar als hun trainer iets leert gaat het veel sneller. Zij zijn de aangewezen personen om de Ajax-filosofie op hun spelers over te brengen. Vanuit de Ajax Coaching Academy zorgen wij voor de opleiding en ondersteuning van het kader van een voetbalvereniging. Dat doen we zowel bij onze partnerclubs in Nederland als bij clubs in het buitenland.”  

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst