Menu
Japie bedankt!

Japie bedankt!

Jaap Stam heeft afscheid genomen van het Ajax-publiek. Voor de wedstrijd tegen Vitesse werd de voormalig aanvoerder gehuldigd door de club, de supportersverengingen en vijftigduizend uitzinnige fans.

Dat Stam bijna een maand nadat hij bekend maakte te stoppen met voetbal nog altijd een publiekslieveling is in Amsterdam, werd wel duidelijk zondagmiddag. Vroeger dan ooit waren de fans richting Amsterdam ArenA gekomen om afscheid te nemen van de voormalige Ajax-aanvoerder. Toen de Kampenaar even voor 14.30 uur richting middencirkel stapte, klonk er een keihard applaus en veel gezang van de tribunes. Voorzitter John Jaakke overhandigde Stam het bekende Ajax-borstbeeld. ,,We zijn er trots op dat je je fantastische voetbalcarrière bij onze club hebt afgesloten.” Terwijl Stam met vrouw en kinderen luisterde naar de mooie woorden van Jaakke en de vertegenwoordigers van de supportersverenigingen verscheen op de boarding rond het veld de tekst ‘Jaap bedankt’.

Stam sprak zelf ook nog het publiek toe. ,,Het was niet makkelijk om te stoppen”, vertelde hij de supporters. ,,Vooral niet omdat ik in zo’n korte tijd echt één van jullie ben geworden. Voor mij is er in Nederland geen mooiere club dan Ajax en ik ben trots dat ik hier mijn carrière heb mogen afsluiten.”

Tijdens zijn ereronde werd Stam getrakteerd op een luid applaus, vuurwerk en een staande ovatie. Na afloop sprak hij nog even met Ajax TV. ,,Normaal krijg ik niet zo snel een brok in mijn keel”, zei hij. ,,Maar bij gelegenheden als deze wel.”

De reactie van Stam is later vandaag te zien op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV. >>

Vak 410 bracht een mooi eerbetoon aan Jaap Stam. Vak 410 bracht een mooi eerbetoon aan Jaap Stam.
Stam kreeg van voorzitter John Jaakke het Ajax-borstbeeld. Stam kreeg van voorzitter John Jaakke het Ajax-borstbeeld.