Menu
Jari en Tygo beleven prachtige dag bij Ajax

Jari en Tygo beleven prachtige dag bij Ajax

De wensen van Ajax-fans Jari en Tygo zijn dankzij de Ajax Foundation (ism met Stichting Sporthelpt) in vervulling gegaan. Beide jongens (allebei 9 jaar) kregen onlangs een exclusief kijkje achter de schermen bij Ajax. Jari en Tygo begonnen de dag met een rondleiding door de Amsterdam ArenA. Ook mochten de twee jonge Ajacieden de training bekijken met aansluitend een ontmoeting met de spelers en stafleden.

Ondanks de drukke bouwwerkzaamheden in de ArenA hadden de twee Ajax-fans toch een mooi uitzicht op het veld vanuit de Koninklijke Loge. Jari (links op de foto) en Tygo, die elkaar nog niet kenden, werden naarmate de dag vorderde steeds grotere vrienden. Voor Jari was het mooiste moment om plaats te nemen in de dug-out van Ajax. ,,Het allerleukste was dat Tygo en ik op de stoel van Frank de Boer mochten zitten’’, vertelde Jari na afloop van de rondleiding.

Bezoek Ajax-training
Na de bijzondere rondleiding door de ArenA vervolgden Jari en Tygo, beiden onder behandeling in het AMC, hun weg richting sportcomplex de Toekomst. Terwijl de spelers zich warmliepen voor de training bekeken ze alle spectaculaire Mercedessen van de selectiespelers. Tijdens de training maakten vooral de aanwijzingen van trainer Frank de Boer indruk. Van zo dichtbij hadden ze de Ajax-trainer en de spelers nog nooit in actie gezien.

Na afloop van de training namen alle spelers even de tijd voor de twee eregasten langs het trainingsveld. Tijdens de korte kennismaking werden veel handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt. ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart nam ook nog even de tijd voor de jongens. Nadat alle shirts en ballen volledig gesigneerd waren namen de beide gezinnen nog een kijkje in de kantine van de Toekomst. Deze onvergetelijke Ajax-dag werd afgesloten met een high-five op de ‘Social Sofa’ van de Ajax Foundation.

Tygo: ,,Het was een heel gave dag. Ik heb mooie Ajax-spullen gekregen en heel bijzonder kijkje achter schermen gekregen. Dit maak je maar één keer mee!”

Tekst en foto's: Ajax.nl/Robin Sweegers
Jari (links) en Tygo op de 'Social Sofa' van de Ajax Foundation.
Jari (links) en Tygo op de 'Social Sofa' van de Ajax Foundation.